Γιατί κάποιοι ασχέτως ηλικίας νοσούν βαρύτερα με κοροναϊό από άλλους; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί κάποιοι ασχέτως ηλικίας νοσούν βαρύτερα με κοροναϊό από άλλους;

Είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα
Είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα, μιας και φαίνεται πως οι αρχικές εκτιμήσεις αποδείχτηκαν (εν μέρει, φυσικά) λάθος: μπορεί ο κοροναϊός να «χτυπάει» πολύ πιο εύκολα τους ηλικιωμένους και όλους όσους έχουν χρόνια νοσήματα μετατρέποντάς τους, αυτομάτως, σε ευπαθείς ομάδες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι νέοι ηλικιακά είναι απολύτως καλυμμένοι απέναντι στον Covid-19 και δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Μπορεί, επίσης, η Ελλάδα να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι η πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως χάρη στο γεγονός πως πάρθηκαν πολύ γρήγορα αρκετά αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο και στα μέρη μας παρατηρείται εντόνως το φαινόμενο των νεαρών να προσβάλλονται από Covid-19.
Πώς εξηγείται αυτό;
Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας πήρε θέση επ’ αυτού, ξεδιαλύνοντας μερικώς το τοπίο.
«Είδαμε να αρρωσταίνουν-και, σε μερικές περιπτώσεις και σοβαρά- νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο χρόνιο ή υποκείμενο νόσημα, και οι πιθανές εκδοχές είναι οι εξής:
Οι επιστήμονες αναζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό.
Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό μπορεί να δώσει καταιγίδα φλεγμονών.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως οι πάντες μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.
Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως ναι μεν οι νέοι «πλεονεκτούν» εν συγυρίσει με τους μεγαλύτερους ηλικιακά και αυτούς που έχουν χρόνια ζητήματα, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων