Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευρά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευρά

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Μαρκέλλα, δεν είχε καταλάβει ότι είχαν περάσει μέρες από την εξαφάνισή της. «Νόμιζε ότι την πήραν σήμερα το πρωί», είπε η κ. Σεραφημίδου.
Σοκάρει η μαρτυρία της Κατερίνας Σεραφημίδου, της γυναίκας που βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου την 10χρονη Μαρκέλλα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε και πως της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανένα.
Επίσης της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε στα πλευρά, χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.
«Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ. Έκλαιγε και ζητούσε τη μαμά του», είπε η κ. Σεραφημίδου, στο thestival.gr, λέγοντας πως το παιδί φαινόταν να είναι «λίγο στα χαμένα», ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Μαρκέλλα, δεν είχε καταλάβει ότι είχαν περάσει μέρες από την εξαφάνισή της.
«Νόμιζε ότι την πήραν σήμερα το πρωί», είπε η κ. Σεραφημίδου.


Πώς βρέθηκε η Μαρκέλλα

Η 10χρονη Μαρκέλλα, εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί σε περιοχή της Καλαμαριάς, μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Οικονόμου, που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.
«Το κοριτσάκι κρατούσε τη σχολική του τσάντα και καθώς ερχοταν προς τα εδώ παράπαιε… έδειχνε κουρασμένο…» είπε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι το γεγονός ότι το παιδί κρατούσε σχολική τσάντα, μέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά, τον ώθησε να ρωτήσει το όνομά της. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν το κορίτσι που αγνοείτο, ο κ. Οικονόμου, ζήτησε από μία φίλη του να μείνει με τη μικρή και ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Μαρκέλλα του ζήτησε να μην ενημερώσει τις αρχές, ενώ μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.



Τι εξετάζουν οι αρχές

Η μικρή μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της.




«Βρέθηκε η αδερφή μου»

Με ανάρτησή του στο facebook ο αδερφός της μικρής Μαρκέλλας αναφέρεται στον εντοπισμό της 10χρονης: «Βρέθηκε η αδερφή μου, σήμερα στην Καλαμαριά. Φαίνεται να είναι καλά. Ευχαριστώ κάθε άνθρωπο για την στήριξή του. Η αγάπη και η προσευχή από όλους εσάς την έφερε πάλι κοντά μας», αναφέρει.

«Αναγκαίο να πέσει άπλετο φως στην  υπόθεση»

Ανακουφισμένος και ικανοποιημένος από τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Νίκος Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λάβει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, εφόσον κριθεί απαραίτητο, φροντίδα ψυχικής υγείας, αλλά και κάθε επιπλέον στήριξη που χρειάζονται.
«Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη τι του έχει συμβεί», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να «πέσει» άπλετο φως στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι σημαντικό να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την υπόθεση. Τι κρύβεται από πίσω, τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την εξαφάνιση».
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήρε το ρόλο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης, σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η δημοσιότητα τέτοιων υποθέσεων, «καθώς κινητοποιεί την κοινωνία να συμμετέχει και έτσι αποτρέπονται τα χειρότερα».

Τι λέει ο βιολογικός πατέρας της Μαρκέλλας

Την ίδια στιγμή ο βιολογικός πατέρας της  Μαρκέλλας δηλώνει πως θέλει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού υποστηρίζοντας ότι η μητέρα έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται να μεγαλώσει και να προστατεύσει την κόρη τους.
«Είχα να κοιμηθώ τρία βράδια από την αγωνία και το άγχος μου για τη Μαρκέλλα μου. Δόξα το Θεό το παιδί βρέθηκε σε ένα πρατηρίο υγρών καυσίμων. Το βρήκε ένας κύριος, όπως μου είπαν. Το μόνο που ζητάω είναι να πάρω το παιδί κοντά μου και να μεγαλώσει με την καινούργια μου οικογένεια γιατί σε εκείνη την οικογένεια που είναι, φοβάμαι πολύ και δεν τους έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο protothema.gr. «Δεν με έχει ειδοποιήσει ακόμα κάποιος παρόλο που είμαι ο βιολογικός της πατέρας. Θα πάω στη Θεσσαλονίκη και απαιτώ να το πάρω το παιδί μου γιατί θέλω να σμίξω μαζί του», πρόσθεσε.
in.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων