Λένε όχι στο εμβόλιο της γρίπης εκατομμύρια γονείς στις ΗΠΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λένε όχι στο εμβόλιο της γρίπης εκατομμύρια γονείς στις ΗΠΑ

To ένα τρίτο των Αμερικανών γονιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, δεν προγραμματίζει φέτος εμβολιασμό των παιδιών του για τη γρίπη
To ένα τρίτο των Αμερικανών γονιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, δεν προγραμματίζει φέτος εμβολιασμό των παιδιών του για τη γρίπη, παρά τη σοβαρή πιθανότητα να κολλήσουν και τον Covid-19. Και το χειρότερο, τα δύο τρίτα των γονιών δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι πιο σημαντικό φέτος, αν και οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και οι παιδίατροι συμβουλεύουν το αντίθετο. 

«Τα παιδιά κάτω των 5 ετών -και κυρίως κάτω των 2- συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρών επιπλοκών από τη γρίπη», αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) προσθέτοντας ότι το εμβόλιο τώρα, στη διάρκεια της πανδημίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. 
«Μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονη αύξηση των περιστατικών γρίπης και Covid-19, πράγμα που θα οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας, τη διεξαγωγή των τεστ και πιθανότητα την αποτελεσματική διάγνωση και αντιμετώπιση αναπνευστικών ασθενειών», προειδοποιεί η Σάρα Κλαρκ του νοσοκομείου Παίδων C.S. Mott στο Μίσιγκαν, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση. 
Προειδοποίηση και από τον κορυφαίο επιδημιολόγο της χώρας, Άντονι Φάουτσι. Για άλλη μια φορά υπογράμμισε, μιλώντας στο CNN, το πόσο σημαντικό είναι να γίνει το εμβόλιο της γρίπης φέτος, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να το κάνετε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Εάν είναι διαθέσιμο τώρα, πρέπει να το κάνετε τώρα. Μην περιμένετε να περάσει ο Οκτώβριος». 

Η γρίπη είναι θανατηφόρα

Παιδιά πεθαίνουν από τη γρίπη κάθε χρόνο -πέρσι αναφέρθηκαν 188 θάνατοι, αλλά αυτός ο αριθμός είναι η κορυφή του παγόβουνου- πιστεύει το CDC, καθώς πολλοί θάνατοι από γρίπη δεν αναφέρονται καν. Και φέρνει ως παράδειγμα την προηγούμενη περίοδο 2017-2018. Και τότε είχαν αναφερθεί 188 θάνατοι, αλλά με βάση το στατιστικό μοντέλο του οργανισμού, οι θάνατοι παιδιών από τη γρίπη ήταν τουλάχιστον 600. 
Εκτός από θανατηφόρα η γρίπη προκαλεί, σύμφωνα με το CDC, και σοβαρές επιπλοκές. Οπως μεταξύ άλλων: 
● Οίδημα στον εγκέφαλο
● Αφυδάτωση, η οποία επίσης στα μικρά παιδιά μπορεί να αποβεί μοιραία
● Πνευμονία, που οδηγεί παγκοσμίως στον θάνατο ένα παιδί κάθε 39'', σύμφωνα με τη UNICEF
● Επιδείνωση ήδη υπαρχόντων ιατρικών προβλημάτων, όπως άσθμα ή καρδιακών παθήσεων
● Αυξημένα περιστατικά ωτίτιδας

efsyn.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων