Γιατί Ιταλοί γιατροί χειρουργούν μικρό ασθενή με καρκίνο με συνοδεία πιάνου (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί Ιταλοί γιατροί χειρουργούν μικρό ασθενή με καρκίνο με συνοδεία πιάνου (video)

Viral έχει γίνει το βίντεο από την Ιταλία, όπου χειρουργοί αφαιρούν καρκινικό όγκο από μικρό ασθενή

medlabnews.gr iatrikanea

 Viral έχει γίνει το βίντεο από την Ιταλία, όπου χειρουργοί αφαιρούν καρκινικό όγκο από μικρό ασθενή, υπό την συνοδεία πιάνου. 

Viral έχει γίνει το παρακάτω βίντεο και όχι αδίκως, καθώς οι δυνατές εικόνες του αποκαλύπτουν την τεράστια επίδραση που έχει η μουσική στο ανθρώπινο σώμα. Κατά τη διάρκεια επέμβασης για την αφαίρεση ενός διπλού όγκου στον νωτιαίο μυελό ενός 10χρονου αγοριού, οι γιατροί που παρακολουθούσαν την εγκεφαλική λειτουργία του ασθενούς είδαν μια αλλαγή, όταν η μουσική που ακουγόταν από το πιάνο ακριβώς δίπλα του σταματούσε.   

Την ώρα που η ομάδα των χειρουργών με επικεφαλής τον γιατρό Ρομπέρτο Τριγκνάνι έκανε την  πολύωρη επέμβαση, ο μοριακός βιολόγος και μουσικός Εμιλιάνο Τόσο, έπαιζε μουσική στο πιάνο που είχε τοποθετηθεί μέσα στο χειρουργείο, σε μια συχνότητα που έχει αποδειχθεί πως έχει θεραπευτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.   

«Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε και κατόπιν να ξεκινήσουμε εκ νέου τη μουσική, παρατηρώντας την ανταπόκριση του ασθενούς και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία, ο εγκέφαλος του ασθενούς αντιλαμβανόταν τη μουσική και όλο αυτό ήταν συναρπαστικό», είπε ο Τόσο.   

Όπως εξήγησαν οι γιατροί, η υγεία του ασθενούς εξελίσσεται καλά, ωστόσο αναμένεται αν ο μικρός ασθενής χρειαστεί μία δεύτερη επέμβαση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων