Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες με το τρίτο κύμα προ των πυλών. Το αλαλούμ των ειδικών απαράδεκτο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες με το τρίτο κύμα προ των πυλών. Το αλαλούμ των ειδικών απαράδεκτο

Όλος ο κόσμος μαστίζεται από την πανδημία. Βλέπουμε υπερσύγχρονα συστήματα υγείας να έχουν παραλύσει.

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης medlabnews.gr iatrikanea 

Όλος ο κόσμος μαστίζεται από την πανδημία. Βλέπουμε υπερσύγχρονα συστήματα υγείας να έχουν παραλύσει. Βλέπουμε στην Καλιφόρνια να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες περιστατικά και στο Λονδίνο οι γιατροί να αποφασίζουν ποιον θα εισάγουν σε ΜΕΘ και ποιον θα αφήσουν στην μοίρα του. 

Υπολογίστηκε ότι κάθε 8 λεπτά στο Λος Άντζελες πεθαίνει 1 άνθρωπος από κοροναϊό. Ολη η Ευρώπη βρίσκεται σε lockdown και δεν χαλαρώνουν τα μέτρα αλλά κάθε μέρα γίνονται και πιο σκληρά. Έφτασαν τα μέτρα και στην Γερμανία όπου μόλις σε μία ημέρα έχασαν 1000 ασθενείς από κοροναϊο. 

Από τον Νοέμβριο υπάρχουν και εδώ λοιμωξιολόγοι που φωνάζουν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το τρίτο κύμα που το υπολογίζουν στα τέλη του Ιανουαρίου με μέσα Φεβρουαρίου. 

Έτσι ο ο καθηγητής Πληροφορικής στον τομέα της γονιδιωματικής και μοριακής ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης από τις 14/11/20 αναφέρει το πρώτο κύμα ήταν κάπως μικρό. Το δεύτερο μεγαλύτερο. Στην Αμερική είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα, το οποίο είναι τεράστιο. Στην Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε σε δύο, δυόμιση εβδομάδες θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. Ίσως και να μηδενιστούν τα κρούσματα.

Ακολουθούν από τον Δεκέμβριο οι καθηγητές Παυλάκης, Χρηστάκης αλλά και από εδώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου  Ιατρικού Συλλόγου Θ. Εξαδάκτυλος, η Ματίνα Παγώνη και άλλοι που μιλούν ότι έρχονται δύσκολες ημέρες μετά τις γιορτές.

Περιέργως και αφού ζήσαμε την χαλαρότητα που επικράτησε στις εορτές, πάρτι, επισκέψεις στο Ντουμπάι και ανιχνεύοντας την Βρετανική μετάλλαξη και στην χώρα μας που είναι πολύ πιο μεταδοτική ακούμε τους ειδικούς να λένε ότι μπορεί να ξεπεράσουμε το τρίτο κύμα και μπορεί σιγά σιγά να ανοίξουμε ξανά διάφορες δραστηριότητες μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Το αποκορύφωμα οι δηλώσεις του επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκα Μαγιορκίνη που είπε σε αυτή τη φάση είμαστε στη συρρίκνωση του δεύτερου κύματος, δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις για αύξηση, οπότε τρίτο κύμα προς το παρόν δεν βλέπουμε. 

Ολα τα παραπάνω σίγουρα δεν βοηθούν και μάλλον μπερδεύουν τον κόσμο ακόμα πιο πολύ και αμφισβητούν τα πάντα. Δύο μήνες lockdown και διαλυμένες επιχειρήσεις εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας και επιδόματα δεν είναι καλά στοιχεία για να επιτρέπεται αυτό το αλαλούμ, των ειδικών. 

Επιστρατεύοντας την λογική και βλέποντας όλο τον κόσμο να έχει βυθιστεί στο τρίτο κύμα της επιδημίας το σίγουρο είναι ότι σε λίγο έρχεται και σε εμάς. Το να πιστεύουμε ότι θα ξαναδούμε σύντομα τα πράγματα να επιστρέφουν σε κάποια κανονικότητα είναι πέρα για πέρα λάθος και καλά θα κάνουμε να προετοιμαζόμαστε όλοι για τα χειρότερα. 

Διαβάστε επίσης

: Εννέα λόγοι που το αυστηρό Lockdown θα φτάσει το τέλος Ιανουαρίου

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων