Τι φταίει και στο Ισραήλ παρά τον μεγάλο εμβολιασμό τα κρούσματα ξανά αυξάνονται; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι φταίει και στο Ισραήλ παρά τον μεγάλο εμβολιασμό τα κρούσματα ξανά αυξάνονται;

ετά από μια πτώση σε νέες μολύνσεις στα τέλη Ιανουαρίου από 5200 , ο μέσος ρυθμός ανεβαίνει ξανά σε 6600

medlabnews.gr iatrikanea

Tο Ισραήλ έχει αποδείξει ότι ένα ισχυρό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κοροναϊού μπορεί να έχει γρήγορο και ισχυρό αντίκτυπο, δείχνοντας στον κόσμο μια εύλογη έξοδο από την πανδημία. Οι περιπτώσεις Covid-19 και νοσηλείας μειώθηκαν δραματικά μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με νέες μελέτες στο Ισραήλ, όπου η ταχεία διάθεση εμβολίων το έκανε ένα είδος εργαστηρίου δοκιμών για τον κόσμο.

Κάποιοι και σε εμάς άρχισαν να πανηγυρίζουν. Δεν είχαν άδικο. Αλλά η χαρά κράτησε λίγο....

Μετά από μια πτώση σε νέες μολύνσεις στα τέλη Ιανουαρίου από 8200 κρούσματα πήγε στα 5200,  ο μέσος ρυθμός ξανά ανεβαίνει σε 7191 (9/2). Η μεταδοτικότητα της παραλλαγής B.1.1.7 μπορεί εν μέρει να φταίει, μαζί με τη χαμηλότερη συμμόρφωση με το τρέχον lockdown σε σύγκριση με τα προηγούμενα.

Και όλοι εκτός από μια χούφτα Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη περιμένουν ακόμη τα εμβόλια, αφήνοντας τους και τους Ισραηλινούς λιγότερο προστατευμένους σε οποιαδήποτε νέα έξαρση.

Δεν υπάρχει επίσης καμία ιδέα για το τι θα συνέβαινε εάν μια πιο ανησυχητική παραλλαγή άρχισε να εξαπλώνεται στο Ισραήλ. Μια παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική δεν είναι μόνο πιο μεταδοτική, αλλά μπορεί επίσης να καταστήσει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα, το πολυετές πρόγραμμα εμβολίων του Ισραήλ φαίνεται να πλήττεται καθώς ο αριθμός αυτών που εμβολιάστηκαν μειώθηκε δραματικά την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι ο αρχικός ενθουσιασμός της χώρας μπορεί να εξασθενεί. Η επιβράδυνση άφησε εγκαταλειμμένα ορισμένα κέντρα εμβολιασμού αυτήν την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αντιμετώπισε αντίσταση μεταξύ ορισμένων ομάδων, ιδιαίτερα υπερ-Ορθόδοξων Εβραίων και Αράβων πολιτών, δύο κοινότητες που έχουν πληγεί σκληρά από τον ιό.

Η κυβέρνηση και τα δίκτυα υγείας ξεκινούν νέες προσπάθειες για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους για εμβολιασμό. Τα δίκτυα υγείας του Ισραήλ διέθεσαν εμβόλια σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω αυτήν την εβδομάδα.

Εμπειρογνώμονες που συμβούλευαν την κυβέρνηση συνέστησαν να επιτρέπονται μόνο εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί πίσω στην τάξη.

Ως πρόσθετο κίνητρο μετά τη μείωση των περιορισμών lockdown, προτείνουν τον περιορισμό της συμμετοχής σε πολιτιστικές ή θρησκευτικές συγκεντρώσεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει από το Covid-19 ή μπορούν να δείξουν μια πρόσφατη και αρνητική εξέταση ανίχνευσης COVID-19.

Οι ειδικοί επεσήμαναν επίσης κενά στη μελέτη του Ινστιτούτου Weizman που χρειάζεται να καλυφθούν. Ο Hagai Levine, επιδημιολόγος στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο-Hadassah στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε ότι οι ερευνητές παρατήρησαν μόνο ευρείες παρατηρήσεις στη χώρα αντί να παρακολουθούν μεμονωμένα άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων