Πέθανε από αιμορραγία 43χρονη Ισπανίδα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της. Παρενέργειες και στη Σουηδία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε από αιμορραγία 43χρονη Ισπανίδα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της. Παρενέργειες και στη Σουηδία

Τη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή μία 43χρονη δασκάλα από τη Μαρμπέγια, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

 medlabnews.gr iatrikanea

Τη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή μία 43χρονη δασκάλα από τη Μαρμπέγια, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Diario Sur.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 43χρονη υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό θανάτου στην Ισπανία μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά δεν υπάρχει ακόμη άμεση διασύνδεση με τον εμβολιασμό καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου της γυναίκας. Το νοσοκομείο όπου η γυναίκα πέθανε, επικοινώνησε με τους αρμόδιους ισπανικούς και ευρωπαϊκούς υγειονομικούς οργανισμούς ακολουθώντας το πρωτόκολλο μετά την προληπτική αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca στην Ισπανία και οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 43χρονης δασκάλας.

Σύμφωνα με την Diario Sur, η γυναίκα εμβολιάστηκε με το AstraZeneca στις 3 Μαρτίου. Ώρες μετά αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στα επείγοντα με πονοκέφαλο και γενική αδιαθεσία τα οποία οι γιατροί τα απέδωσαν στις συνηθισμένες παρενέργειες του εμβολίου. Μέρες μετά, στις 13 Μαρτίου, επέστρεψε στο νοσοκομείο επειδή η αδιαθεσία συνέχισε. Της έκαναν αξονική τομογραφία όπου δεν εντόπισαν κάτι σημαντικό, ενώ της έκαναν εξετάσεις και την επόμενη ημέρα. Τότε ήταν που εντόπισαν τεράστια αιμορραγία την οποία προσπάθησαν να αποστραγγίσουν χειρουργικά. Στη διάρκεια της επέμβασης ανακάλυψαν το οίδημα, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας τη Δευτέρα.

Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εργαζόταν ως δασκάλα σε σχολείο στην Κόστα ντελ Σολ και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μετά τον θάνατό της, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, της έκαναν τεστ κοροναϊού, στο οποίο βγήκε αρνητική.

Εμβόλιο AstraZeneca: Για νέα πιθανή παρενέργεια μιλά ο «Σουηδός Τσιόδρας»

Για νέα πιθανή παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca μιλά ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το σουηδικό-βρετανικό εμβόλιο.

Για μία νέα παρενέργεια που πιθανόν προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca μιλά ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, στον απόηχο των διαδοχικών μπλόκων από διάφορες χώρες στο συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά από περιστατικά θρόμβωσης

Συγκεκριμένα, ο Άντερς Τέγκνελ, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας «SVT», ανέφερε ότι το εμβόλιο, εκτός από τη θρόμβωση, μπορεί να προκαλέσει και αιμορραγία.

«Εμφανίστηκε μια νέα ομάδα, η οποία είχε έναν πιο σοβαρό τύπο βλάβης στο σύστημα πήξης (σ.σ. εκτός από τους θρόμβους αίματος)» δήλωσε ο επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εκδηλώνεται μία ή δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μόνο σε 10 - 15 ανθρώπους στην Ευρώπη, ενώ στη Σουηδία δεν έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες περιπτώσεις.

«Είναι όμως μια πολύ σοβαρή παρενέργεια στις νεότερες ηλικίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του εμβολίου και των συμπτωμάτων» τόνισε πάντως ο Τέγκνελ.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο της Σουηδίας, αυτή η παρενέργεια κρίνεται αρκετά σοβαρή, ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, επομένως η Σουηδία αναγκάστηκε να προβεί σε αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν σταματήσει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ξεκινήσει, εν τω μεταξύ, έρευνα για τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων