Αυστραλία : περιστατικό με θρόμβωση στη Μελβούρνη που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αυστραλία : περιστατικό με θρόμβωση στη Μελβούρνη που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο νοσοκομείο με θρόμβωση 44χρονος που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Μελβούρνη με τις αρχές να λένε ότι το περιστατικό θρόμβωσης είναι «πιθανό

medlabnews.gr iatrikanea

Η Αυστραλία θα συνεχίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι του τομέα της υγείας, αφού ένα περιστατικό θρόμβωσης προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ένας 44χρονος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με θρόμβωση μερικές ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή Therapeutic Goods Administration (TGA) και η επιτροπή που είναι αρμόδια για τους εμβολιασμούς, η Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI), συνεδρίασαν για να συζητήσουν περαιτέρω συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Δεν έχουμε μέχρι τώρα συστάσεις από την ATAGI ή την TGA για να αναστείλουμε στην Αυστραλία τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca», δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης το Σάββατο ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αυστραλίας Μάικλ Κιντ.

Ο Κιντ δήλωσε πάντως ότι το περιστατικό θρόμβωσης είναι «πιθανό» να συνδέεται με το εμβόλιο.

«Οι κίνδυνοι για σοβαρές παρενέργειες παραμένουν πολύ χαμηλοί, όμως η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και γι’ αυτό η TAGI και η TGA συνεχίζουν να εξετάζουν επιμελώς αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο Κιντ, προσθέτοντας ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο 44χρονος έκανε το εμβόλιο την 22α Μαρτίου.

«Είχε χαμηλά αιμοπετάλια, αλλά είχε θρόμβους στο συκώτι του, στη σπλήνα του και στο έντερό του γενικά» ενημέρωσε γιατρός, εκτιμώντας πως τα συμπτώματά του ταιριάζουν με τη θρόμβωση που φέρεται να προκαλείται από το εμβόλιο.

Σημειώνεται πως η είδηση για το περιστατικό θρόμβωσης της Μελβούρνης, έρχεται μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου εννέα ατόμων στην Γερμανία, που παρουσίασαν, επίσης, θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους. 

Συνολικά στην Γερμανία κατεγράφησαν 31 τέτοια περιστατικά, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αλλαγή στις ηλικιακές ομάδες που λαμβάνουν το εμβόλιο.

Στην περίπτωση της Γερμανίας, τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 έως 63 ετών, ενώ μόλις δύο ήταν άνδρες.

Τα προβλήματα για την AstraZeneca άρχισαν εδώ και λίγο διάστημα, όταν και κατεγράφησαν τα πρώτα τέτοια περιστατικά, γεγονός που οδήγησε στο «πάγωμα» της χρήσης του εμβολίου της από δεκάδες χώρες.

Μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) περί ασφάλειας του εμβολίου, άρχισε και πάλι η χρήση του.

«Άνοιξε» η Αυστραλία για το Πάσχα

Στην Βικτώρια για άλλο ένα 24ωρο δεν υπήρξε κανένα κρούσμα

Η τουριστική βιομηχανία εκτιμάται ότι θα έχει τεράστιες  απώλειες

Οι περισσότερες επιχειρήσεις της Αυστραλίας και τα εστιατόρια ήταν κλειστά κατά την πρώτη ημέρα των τετραήμερων διακοπών του Πάσχα,  λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, οι οποίες για μερικούς Αυστραλούς παραμένουν θρησκευτικές διακοπές.

«Το Πάσχα είναι μία ιερή περίοδος για αυτούς που μοιράζονται την χριστιανική πίστη» δήλωσε ο Μόρισον που είναι ένας πιστός χριστιανός της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, σε ένα μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Χριστιανοί παντού, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς μας, θα λάβουν μεγάλη δύναμη και κουράγιο από το μήνυμα του Πάσχα: ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και συγνώμης» είπε.

Η Αυστραλία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε στη διαχείριση της εξάπλωσης του κοροναϊού, καταγράφοντας λίγα περισσότερα από 29.000 περιστατικά μόλυνσης και 909 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Προχωρά αργά ο εμβολιασμός

Ωστόσο έχει προβλήματα με την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού της. Περίπου 670.000 δόσεις είχαν διατεθεί μέχρι το τέλη Μαρτίου, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από τον αρχικό στόχο εμβολιασμού των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Η διαμάχη σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού συνεχίζεται μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση των εμβολιασμών.

Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Κουίσλαντ, δήλωσαν ότι οι προμήθειες εμβολιασμού της πολιτείας θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ εξέφρασαν αβεβαιότητα για την επόμενη διανομή εμβολίων.

neoskosmos.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων