Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού: Πράξη δειλίας η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού: Πράξη δειλίας η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

ΕΑΕΤΕ: Πράξη δειλίας η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που δεν εκβιάζει την ελευθερία του τύπου

medlabnews.gr iatrikanea

Απέραντη θλίψη και αίσθημα βαθιάς οδύνης προκάλεσε σε όλους μας η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Μία αποτρόπαιη πράξη, με την οποία οι εκτελεστές και οι εντολείς τους προσπάθησαν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου και την απονομή δικαιοσύνης.

Η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή, όπως ιερή είναι και η ανθρώπινη ζωή. 

Με την εκτέλεση του άξιου συναδέλφου, Γιώργου Καραϊβάζ, κάποιοι προσπάθησαν να φιμώσουν την πρώτη και να υποτιμήσουν τη δεύτερη. 

Οι αξίες, όμως, δεν υποτιμούνται ούτε φιμώνονται ούτε τρομοκρατούνται από σφαίρες ή από εγκληματικές ενέργειες. 

Το άμεσο χρέος της Πολιτείας είναι να διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, δικαιώνοντας τη μνήμη και το έργο του ίδιου, και προστατεύοντας την ελευθεροτυπία και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΔΣ της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού εκφράζει θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ευρωπαϊκή Ένωση : Μηνύματα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλνει στα ελληνικά, συλλυπητήριο μήνυμα για την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.
"Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, είναι απεχθής, δειλή πράξη" .
"Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη".
Συντετριμμένος για την δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και αναφέρει σε ανάρτησή του τα εξής :
" Οι έρευνες πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα για το εάν ο θάνατός του συνδέεται με την δουλειά του. Συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μας στην οικογένειά του και στους φίλους του".
"Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, πυροβολήθηκε στην Αθήνα ", αναφέρει στο μήνυμά της η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα. Και συμπληρώνει :
" Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί".


Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, τονίζει σε ανάρτησή της:
" Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη. Καλώ τις Αρχές να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων