Κατερίνα Ακάσογλου : Διεθνές βραβείο για την Έρευνα στην θεραπεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατερίνα Ακάσογλου : Διεθνές βραβείο για την Έρευνα στην θεραπεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (video)

Η Ελληνίδα νευροανοσολόγος- ερευνήτρια Κατερίνα Ακάσογλου τιμήθηκε για Καινοτομία στην Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

medlabnews.gr iatrikanea

 Η Ελληνίδα νευροανοσολόγος- ερευνήτρια Κατερίνα Ακάσογλου τιμήθηκε για Καινοτομία στην Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) με το διεθνές Βραβείο Barancik (Βραβείο Barancik για Καινοτομία στην Ερευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση -γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας- Multiple Sclerosis, MS). Το βραβείο της έχει απονεμηθεί και παλαιότερο το 2019 - «2018 Barancik Prize for Innovation in MS Research»

Η δρ. Ακάσογλου εργάζεται στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ως επικεφαλής σειράς μελετών και ερευνών σχετικά με τον ρόλο πρωτεϊνών που βοηθούν στην πήξη του αίματος στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Μέσω του αντισώματος που κατασκεύασε η ομάδα της και χορηγείται χωρίς να προκαλέσει κάποια βλάβη στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, απενεργοποιεί τη βλαπτική της δράση. Το έργο της δρ. Ακάσογλου είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές θεραπείες της συγκεκριμένης νόσου αλλά και άλλων νόσων του νευρικού συστήματος όπως το Αλτσχάιμερ.

Ερευνώ πως η διαρροή αίματος προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο. Τα ευρήματά μας ρίχνουν νέο φως στους μηχανισμούς της εγκεφαλικής βλάβης στην MS και παρήγαγαν νέες απεικονιστικές τεχνολογίες για τις διαδράσεις του εγκεφάλου, του ανοσοποιητικού συστήματος και του αγγειακού συστήματος. Η ‘μετάφραση’ των ευρημάτων σε θεραπείες είναι το βασικό σημείο του ερευνητικού μας προγράμματος και έχουμε δεσμευτεί στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για MS», πρόσθεσε.
Οι πειραματικές θεραπείες που αναπτύσσει η κ. Ακάσογλου είναι σχεδιασμένες να αποτρέψουν τη φιμπρίνη από το να προκαλέσει βλάβη χωρίς να επηρεάσουν την χρησιμότητα στο να πήζει το αίμα.

Η βραβευμένη Ελληνίδα ερευνήτρια αποφοίτησε από το λύκειο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.  Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Rockefeller και New York University.
Το όνειρο της όταν ήταν μικρή ήταν να γίνει φαρμακοποιός για να βοηθά τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις ασθένειές τους όμως αυτό το παιδικό όνειρο την οδήγησε τελικά πολύ πιο ψηλά από όσο μπορούσε τότε να φανταστεί.

Από παλαιότερη παρουσίαση

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων