Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

Google +

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

31/5/21

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα

medlabnews.gr iatrikanea 

Μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα ήταν οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το μαθητικό έτος 2020-21 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειες για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες).

Στόχος του ήταν η ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών με πάνω από 300 ζωγραφικά έργα από 60 σχολεία της χώρας ήταν το καλύτερο επιστέγασμα για ένα διαγωνισμό που κάθε χρόνο έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2021) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα βραβεύσει με συμβολικό χρηματικό έπαθλο τρία επιλεγμένα  ζωγραφικά έργα από τα εκατοντάδες έργα μαθητών που συμμετείχαν, ενώ θα σταλούν έπαινοι σε όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τα τρία βραβευθέντα έργα προέρχονται από το 2ο Δ.Σ Σκύδρας, 5ο Δ.Σ Σπάρτης και το 14ο Δ.Σ Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Κριτική επιτροπή αποτέλεσαν μέλη του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας τα οποία συνέδραμαν στην επιλογή των έργων. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ευχαριστεί το Δ.Σ και τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά τους στην αξιολόγηση των μαθητικών έργων, καθώς και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία για τη μεγάλη τους συμμετοχή.

Τέλος, για την επόμενη σχολική χρονιά, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχεδιάζει την πραγματοποίηση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θεματική το κάπνισμα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR