Στις ΗΠΑ διερευνώνται περιστατικά με καρδιακά προβλήματα σε νέους μετά από τον εμβολιασμό τους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στις ΗΠΑ διερευνώνται περιστατικά με καρδιακά προβλήματα σε νέους μετά από τον εμβολιασμό τους

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν αναφορές

medlabnews.gr iatrikanea

Στις 10-5-2021, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αδειοδότησε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού και για χορήγηση στις ηλικίες 12-15 ετών. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο FDA δήλωσε πως η έγκριση έγινε με βάση κλινικές μελέτες σε 2260 εφήβους, με περισσότερους από τους μισούς να έχουν παρακολουθηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες μετά από τη δεύτερη δόση, και με καταγραφή 100% αποτελεσματικότητας κατά της λοίμωξης με κορωνοϊό.

Οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν παρόμοιες με αυτές στους 16 ετών και μεγαλύτερους, όπως πόνος στο σημείο της ένεσης ή πυρετός, και ο FDA διαβεβαίωσε ότι η έγκριση ήρθε μετά από μια αυστηρή και ενδελεχή ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων. Τέλος, σημειώθηκε ότι υπήρχε διαρκής φαρμακοεπαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τυχόν ζητήματα ασφαλείας που θα προέκυπταν, θα διαγιγνώσκονταν και θα αντιμετωπίζονταν εγκαίρως.

Το χθεσινό δημοσίευμα της New York Times

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν αναφορές ότι «ένας πολύ μικρός αριθμός εφήβων και νεαρών ενηλίκων» που εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού ενδέχεται να εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα, ανέφερε χθες η New York Times, επικαλούμενη την ομάδα ασφάλειας εμβολίων της υπηρεσίας.

Τα CDC εξετάζουν αρκετές δεκάδες αναφορές ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες μπορεί να εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό, τόνισε η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους των CDC.

Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με τα CDC για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπήρξαν «σχετικά λίγες» περιπτώσεις και ενδέχεται να μην σχετίζονται καθόλου με τον εμβολιασμό, προσθέτει το δημοσίευμα, αναφέροντας μια ανακοίνωση της ομάδας ασφάλειας εμβολίων της αμερικανικής υπηρεσίας.

Η εξέταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και τα CDC δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα καρδιακά προβλήματα, ανέφεραν οι New York Times.

Το καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, και τα δύο εμβόλια mRNA


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων