Πάλεψε με την λευχαιμία αλλά ο επτάχρονος δεν τα κατάφερε. Η μικρή του ιστορία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πάλεψε με την λευχαιμία αλλά ο επτάχρονος δεν τα κατάφερε. Η μικρή του ιστορία

«Ο μικρός μας ήρωας πάλεψε μέχρι το τέλος. Τώρα με δικά του φτερά το αγγελούδι μας θα πετάξει ψηλά στον ουρανό εκεί που ανήκει χωρίς πια να υποφέρει»

 medlabnews.gr iatrikanea

Στην γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται πλέον ο επτάχρονος ομογενής Jaxon Καπλατζής ο οποίος έχασε την μάχη με τον καρκίνο πριν λίγες ημέρες στην Αδελαΐδα.

«Ο μικρός μας ήρωας πάλεψε μέχρι το τέλος. Τώρα με δικά του φτερά το αγγελούδι μας θα πετάξει ψηλά στον ουρανό εκεί που ανήκει χωρίς πια να υποφέρει» είπε η μητέρα του άτυχου μικρούλη Βικτώρια η οποία έφερε στον κόσμο τον Jaxon τον Οκτώβριο του 2013.

Τα πρώτα τρία χρόνια όλα κυλούσαν ομαλά στην ζωή του μικρού αγοριού και κανείς ποτέ δεν φανταζόταν ότι το παιδί σε τόσο τρυφερή ηλικία θα καλείτο να παλέψει ενάντια σε μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που δεν έχει ανιχνευτεί σε άλλον καρκινοπαθή σε ολόκληρη την Αυστραλία.

«Ο Jaxon γεννήθηκε απόλυτα υγιής. Μέχρι τα τρία του χρόνια ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό παιδί και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα σοβαρό θέμα υγείας» είχε πει στο Νέο Κόσμο η μητέρα του μικρού, Βικτώρια Καπλατζή.

Όμως, ένα βράδυ καθώς επέστρεψε από την εργασία της, και έκανε μπάνιο τον γιο της, παρατήρησε ένα λίπωμα στο εσωτερικό του μηρού του και κάλεσε αμέσως τον τοπικό γιατρό, ο οποίος όμως παρά την καθησυχαστική του διάγνωση, δεν κατάφερε να πείσει την Βικτώρια και τον σύζυγό της Δημήτρη, ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο Jaxon μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού υποβλήθηκε σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας (Λυμφοβλαστικό Λέμφωμα, B Cell Lymphoblastic Non Hodgkins Lymphoma) που ήδη βρισκόταν στο τρίτο στάδιο και απαιτούσε αφαίρεση του λεμφαδένα και πολύμηνες χημειοθεραπείες.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το τηλεφώνημα και τη στιγμή που ο γιατρός μας ανακοίνωσε ότι ο Jaxon έχει να αντιμετωπίσει αυτήν την ασθένεια και, μάλιστα, σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Ένιωσα να χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και μέχρι σήμερα αυτό το συναίσθημα δεν με έχει αφήσει».

Η οικογένεια αναγκάστηκε να μεταβεί στο Σίδνεϊ ώστε να υποβληθεί ο Jaxon σε εντατικές χημειοθεραπείες.

Παρά τις δυσκολίες και την δική του περιπέτεια ο Jaxon το 2018 είχε δώσει το παρόν στον ετήσιο περίπατο «Light the Night» που είχε πραγματοποιηθεί στον Βοτανικό Κήπο Αδελαΐδας υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού Leukaemia Foundation για να τιμήσει όλους εκείνους που έχασαν την μάχη με τον καρκίνο αλλά και για να στηρίξει και να δώσει κουράγιο σε όσους αγωνίζονται να κρατηθούν στην ζωή.


Ο γενναίος μικρούλης πάλεψε για τρία χρόνια αλλά έχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο την περασμένη Δευτέρα.

«Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο γιος μας θα μείνει στην μνήμη όλων ως η επιτομή της δύναμης και του θάρρους.

«Είμαστε συντετριμμένοι», κατέληξε η μητέρα του άτυχου μικρούλη.

Η κηδεία του Jaxon έγινε στην εκκλησία Rosary Church στην περιοχή του Prospect της Αδελαιδας, την Τρίτη, 8 Ιουνίου.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του.

neoskosmos.com


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων