Τι ΔΕΝ πρέπει να φάτε μετά το εμβόλιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι ΔΕΝ πρέπει να φάτε μετά το εμβόλιο

Γενικώς, οποτεδήποτε χορηγεί κάποιος στον οργανισμό του του για πρώτη φορά ένα νέο φάρμακο, η επίσημη ιατρική οδηγία είναι να τρώει ελαφρά

medlabnews.gr iatrikanea 

Ένας τρόπος για να μειώσουμε τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι η σωστή διατροφή. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, καθώς και πιθανό πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση, ναυτία, ρίγη και μυϊκούς πόνους.

Αυτά τα συμπτώματα είναι στην πραγματικότητα ένα καλό σημάδι ότι το σώμα μας χτίζει ανοσία ενώ μέσα σε λίγες μέρες πρώτα θα εξασθενίσουν και στην συνέχεια θα εξαφανιστούν εντελώς.  H σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μέσω αυτού του μηχανισμού την γενικότερα καλή κατάσταση υγείας, άρα και την πιθανή αποφυγή τυχόν παρενεργειών.

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε γράψει  για Τρόφιμα και ποτά για την αντιμετώπιση των παρενεργειών του εμβολίου

Το συχνότερο σύμπτωμα της ανοσοποίησης είναι η ναυτία, για αυτό και συνίστανται τρόφιμα εύπεπτα, όπως οι μπανάνες, το καστανό ρύζι, οι πατάτες και τα ζυμαρικά. Επίσης, μόνο όφελος μπορεί να έχει η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών μετά τον εμβολιασμό, με το τσάι από τζίντζερ να θεωρείται ιδανικό για την πρόληψη γαστρεντερικών προβλημάτων, που έχει εντοπιστεί ότι εμφανίζονται σε ένα ποσοστό οριακά διψήφιο των ατόμων που εμβολιάζονται.

Ποια φαγητά να αποφύγετε

Για τις τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται η ενημέρωση είναι ελλιπής. Σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα οι γιατροί δίνουν σχετικές οδηγίες, σε πολλά όχι. Η διατροφή, στο επίπεδο της αποφυγής, αφορά κυρίως τα άτομα που είναι αλλεργικά ή αυτά που είναι αλλεργικά και δεν το γνωρίζουν.

Γενικώς, οποτεδήποτε χορηγεί κάποιος στον οργανισμό του του για πρώτη φορά ένα νέο φάρμακο, η επίσημη ιατρική οδηγία είναι να τρώει ελαφρά και να αποφεύγει εφτά τρόφιμα ή τύπους τέτοιων. 

Αυτά τα τρόφιμα είναι το αυγό, το ψάρι, οι φράουλες, οι ξηροί καρποί, οι γαρίδες τα οστρακοειδή και το αλκοόλ. Πρόκειται για τροφές που είναι επικίνδυνες για κάποιον αλλεργικό (ανεξαρτήτως βέβαια του αν το γνωρίζει).

Φυσικά η κατανάλωση τέτοιων τροφών μετά τον εμβολιασμό δεν συνεπάγεται αυτόματη ανεπιθύμητη αντίδραση, ωστόσο δεν είναι και… δυσβάσταχτη η νηστεία από αυτά για μία ημέρα. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει ο καθένας είναι να συμβουλευτεί το γιατρό του ή το γιατρό στο εμβολιαστικό κέντρο προτού καταστρώσει τα πλάνα για το διατροφικό μενού του μετά τον εμβολιασμό.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων