Συγκινητικό : 5 λεπτά πριν την έναρξη του τελικού ο Τσιτσιπάς έχασε τη γιαγιά του. Δείτε τι έγραψε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκινητικό : 5 λεπτά πριν την έναρξη του τελικού ο Τσιτσιπάς έχασε τη γιαγιά του. Δείτε τι έγραψε

Πέρα από το σπουδαιότερο ματς της ζωής του (μέχρι το… επόμενο), ο 23χρονος τενίστας είχε να διαχειριστεί και την απώλεια της πολυαγαπημένης του γιαγιά

medlabnews.gr iatrikanea

Πέρα από το σπουδαιότερο ματς της ζωής του (μέχρι το… επόμενο), ο 23χρονος τενίστας είχε να διαχειριστεί και την απώλεια της πολυαγαπημένης του γιαγιάς.

Σε μήνυμά του λίγες ώρες μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε αυτό που δεν γνώριζε κανένας πέρα από την οικογένειά του υπενθυμίζοντας σε όλους πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από νίκες ή ήττες. Μάλιστα ευχαρίστησε τη γιαγιά του, γιατί μεγάλωσε τον πατέρα του, χάρη στον οποίο στράφηκε στο τένις.

Κι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του Στέφανου, παρά την προσωπική του απώλεια, ήταν στις κερκίδες υποστηρίζοντας τον γιο του.

To μήνυμά του στα social media αναφέρει: «Η ζωή δεν είναι μόνο να κερδίζεις ή να χάνει. Είναι να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, αν είσαι μόνος ή με άλλους. Να ζεις μία ζωή με σκοπό χωρίς μιζέρια και ενστάσεις. Να σηκώνεις τρόπαια και να πανηγυρίζεις είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. 5 λεπτά πριν μπω στο κορτ, η αγαπημένη μου γιαγιά «έχασε» την μάχη της. Μία σοφή γυναίκα με πίστη στην ζωή και διάθεση να δώσει και να προσφέρει, δεν μπορεί αν συγκριθεί με κανένα άλλο άνθρωπο που έχω γνωρίσει.

Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτήν στον κόσμο. Γιατί άνθρωποι σαν αυτήν, σε κάνουν να είσαι ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ανεξάρτητα από την ημέρα, τις συνθήκες ή την κατάσταση, αυτό είναι αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν πιθανό».

Στο νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος

Στην ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό θα μείνει η 13η Ιουνίου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον πρώτο τελικό του σε γκραν σλαμ (Roland Garros), όμως ο Σέρβος υπεραθλητής λύγισε την αντίσταση του Ελληνα πρωταθλητή με 2-3.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 σετ, ωστόσο ο Τζόκοβιτς κατέδειξε γιατί βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας δικό του τον 19ο τίτλο γκραν σλαμ, αλλά μόλις τον 2ο από το Roland Garros.

Σήμερα, πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πετύχει νέο ρεκόρ καριέρας αφού θα είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον του ανήκει. Κάτι που, άλλωστε, υποστήριξε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Το έχω περάσει κι εγώ. Είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να μάθεις και να βγεις καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά γκραν σλαμ στην πορεία. Μεγάλο σεβασμό σε σένα και την ομάδα σου» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Τσιτσιπά.

Στη συνέχεια, ο Νόλε αναφέρθηκε και στους Ελληνες οπαδούς που ήταν πολλοί στο κεντρικό κορτ, λέγοντας πως έχουν την αγάπη του.

«Μπορεί να μην έχω τα νιάτα του Στέφανου, αλλά πάντα βρίσκω το κίνητρο να παλεύω τα ματς. Και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας και όχι του ενός. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Επαιξα δύο αξέχαστα παιχνίδια για την καριέρα μου με τον Ναδάλ και τον Στέφανο σήμερα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πω και στους Ελληνες με τους οποίους έχουμε αδερφική σχέση να τους στείλω την αγάπη μου» πρόσθεσε ο Σέρβος που πολλές φορές έχει εκφράσει την λατρεία του για την Ελλάδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων