Συγκλονίζει η φωτό από το πόδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν υπέστη ρήξη συνδέσμων από την υπερέκταση του γόνατος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει η φωτό από το πόδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν υπέστη ρήξη συνδέσμων από την υπερέκταση του γόνατος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση αριστερού γόνατος με βάση το video
το βελάκι δείχνει πώς έγινε η κάκωση - φαίνεται η στροφή στο γόνατο

 επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, medlabnews.gr iatrikanea

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι φίλοι των Μπακς -και όχι μόνο- να μάθουν τα νεότερα για τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο δις MVP του NBA επέστρεψε στο Μιλγουόκι και σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να υπάρχουν νεότερα σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού του στο αριστερό γόνατο.

Ο «Greek Freak» βγήκε υποβασταζόμενος από τον αδερφό του, Θανάση, στο Game 4 των τελικών της Ανατολής κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ και τους συμπαίκτες του να περιμένουν να μάθουν τη νέα ενημέρωση από το ιατρικό team της ομάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση αριστερού γόνατος όπως φαίνεται στην φωτό άνω. Ανάλογα με την βαρύτητα της κάκωσης μπορεί να έχει πάθει Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου. Η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είναι μία αθλητική κυρίως κάκωση. Αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν σε αθλήματα υψηλών απαιτήσεων όπως το ποδόσφαιρο, το σκι, το μπάσκετ, το βόλεϊ και γενικώς αθλήματα που έχουν αιφνίδια αλλαγή κατεύθυνσης, είναι επιρρεπείς σε κακώσεις του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Τι έδειξε η μαγνητική τομογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει δομική ζημιά στο αριστερό γόνατο του Giannis Antetokounmpo μετά από μια περίεργη προσγείωση κατά τη διάρκεια του τετάρτου του τελικού του Συνεδρίου της Ανατολής.

Σύμφωνα με το ESPN, η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι δεν υπάρχουν σχισμένοι σύνδεσμοι στο γόνατο του Antetokounmpo.

Το Antetokounmpo αναφέρεται ως αμφίβολο για το Game Five στο Μιλγουόκι την Πέμπτη και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του.

Επειδή και πέρυσι έπαθε αντίστοιχη ζημιά στο γόνατό του, σίγουρα θα χρειαστεί δύο με τρείς εβδομάδες αποκατάσταση για να μπορέσει να επανέλθει.

Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού ταξινομείται ως εξής :

1ος βαθμός: ένας μικρός αριθμός ινών του συνδέσμου έχει υποστεί ρήξη δημιουργώντας λίγο πόνο, αλλά επιτρέπεται η πλήρης δραστηριότητα

2ος βαθμός : ένας σημαντικός αριθμός ινών του συνδέσμου έχει υποστεί ρήξη και ως αποτέλεσμα μερικό περιορισμό της δραστηριότητας

3ος βαθμός : όλες οι ίνες του συνδέσμου έχουν υποστεί ρήξη με αποτέλεσμα αστάθεια στο γόνατο και μεγάλη απώλεια λειτουργικότητας. Συνήθως τραυματίζονται και άλλες δομές του γόνατος όπως οι μηνίσκοι, οι πλάγιοι σύνδεσμοι και οι χόνδρινες επιφάνειες. Σε αυτή την περίπτωση η χειρουργική αποκατάσταση είναι απαραίτητη.

Οι περισσότεροι ασθενείς με ρήξη πρώτου ή δευτέρου βαθμού αναρρώνουν με το κατάλληλο πρόγραμμα αποθεραπείας.

Σε πλήρη ρήξη πρόσθιου χιαστού, αν δεν γίνει χειρουργική αποκατάσταση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι ασθενείς να υποφέρουν από αστάθεια. Ακολουθεί περίοδος αποκατάσταση 6-12 εβδομάδων, οπότε ο ασθενής επανέρχεται στις προηγούμενες δραστηριότητες ή στο αγώνισμα του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων