Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα βοήθησε να μειωθούν τα κρούσματα στην Βρετανία. Δείτε πώς;

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα βοήθησε να μειωθούν τα κρούσματα στην Βρετανία. Δείτε πώς;

medlabnews.gr iatrikanea

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, που δίνουν απάντηση στο γιατί μειώνονται τα κρούσματα στην Βρετανία παρά το άνοιγμα όλως των δραστηριοτήτων αλλά και μετά από τον συνωστισμό και τις γιορτές μετά από τις γιορτές στους δρόμους. 

Το 87% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αυτή τη στιγμή έναν βαθμό ανοσίας κατά του κοροναϊού, είτε λόγω λοίμωξης είτε λόγω εμβολίων, σύμφωνα με υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL.

Οι ίδιοι επιστήμονες, ωστόσο, αναφέρουν πως λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Δέλτα το όριο για επίτευξη ανοσίας της αγέλης στη χώρα έχει ανέβει στο 93% του πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση, ένας τόσο μεγάλος βαθμός ανοσίας μεταξύ του πληθυσμού καθιστά ήδη πιο δύσκολη τη διασπορά του ιού, εκτιμούν οι ερευνητές του UCL, κάτι που ίσως εξηγεί την απρόσμενη μείωση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Ο καθηγητής του UCL Καρλ Φρίστον δήλωσε ότι «βρισκόμαστε κοντά αλλά όχι ακόμα στο σημείο της ανοσίας της αγέλης, σύμφωνα με εκτιμήσεις πραγματικού χρόνου βασισμένες σε δυναμικά αιτιακά μοντέλα».

Και ο ειδικός στους κοροναϊούς Δρ Ντέιβιντ Μάθιους από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ δηλώνει στην Daily Telegraph σχετικά με τις νέες εκτιμήσεις ότι η χώρα είναι πράγματι «πολύ κοντά» στην ανοσία της αγέλης.

«Αν υποθέσουμε ότι τίποτα πραγματικά απρόσμενο δε θα συμβεί, τότε αυτή η πανδημία έχει στην ουσία τελειώσει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι δε θα δούμε μια μεγάλη αύξηση αυτόν το χειμώνα ή σοβαρά επίπεδα θανάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Μάθιους.

Προειδοποίησε επίσης ότι «εν τέλει όλοι μας θα συναντηθούμε με τον ιό και είναι πολύ καλύτερο να το κάνουμε εμβολιασμένοι».

Σύμφωνα εξάλλου με στοιχεία από τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας, τα περιστατικά κοροναϊού έχουν αρχίσει να μειώνονται σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πολλοί επιστήμονες, πάντως, τονίζουν ότι για να συμφωνήσουν με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις περί φθίνουσας πορείας του τρέχοντος κύματος της πανδημίας θα πρέπει να δουν τα αποτελέσματα της άρσης των περιορισμών στην Αγγλία που έγινε στις 19 Ιουλίου, καθώς και πτώση στον αριθμό την νοσηλευόμενων, που έχει ξεπεράσει τις 6 χιλιάδες.

Πάντως η εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων στην Αγγλία χθες έπεσε στο 27% από το 30% για την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Μ. Βρετανία1 Ιουλίου - 27 556 κρουσματα - 22 θάνατοι
2 Ιουλίου 26700 κρούσματα - 14 θάνατοι
3 Ιουλίου 24447 κρούσματα - 18 θάνατοι
4 Iουλίου 23818 κρούσματα - 15 θάνατοι
5 Ιουλίου 27100 κρούσματα - 9 θάνατοι
6 Ιουλίου 28334 κρούσματα - 15 θάνατοι
7 Ιουλίου 32548 κρούσματα - 33 θάνατοι
8 Ιουλίου 31977 κρούσματα - 35 θάνατοι
11 Ιουλίου 31352 κρούσματα - 34 θάνατοι
13 Ιουλίου 36216 κρούσματα - 50 θάνατοι
16 Ιουλίου - 51273 κρούσματα - Θάνατοι 49
21 Ιουλίου - 43404 κρούσματα - Θάνατοι 73
26 Ιουλίου - 24950 κρούσματα - Θάνατοι 28


Πηγή: skai.gr, medlabnews.gr

Διαβάστε επίσης


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it