Νέα Υόρκη: Ψεύτικες συνταγές σε ηλικιωμένους για να τους έχουν σε καταστολή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα Υόρκη: Ψεύτικες συνταγές σε ηλικιωμένους για να τους έχουν σε καταστολή

nea-yorki-pseutikes-syntages-se-ilikiomenous-gia-na-tous-echoun-se-katastoli

medlabnews.gr iatrikanea

Μεγάλος ντόρος γίνεται για τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε εμάς, αλλά αυτό που έκαναν γιατροί στην Νέα Υόρκη είναι εγκληματικό, για να γλιτώσουν προσωπικό γηροκομεία και να ελέγξουν ηλικιωμένους ανήμπορους ασθενείς.

Η χειρόγραφη εντολή του γιατρού ήταν μόλις οκτώ λέξεις, αλλά έλυσε ένα πρόβλημα για το γηροκομείο «Dundee Manor», στον αγροτικό Νότο.

Ο Ντέιβιντ Μπλακένεϊ (David Blakeney) 63 ετών, ήταν ανήσυχος και ταραγμένος. Ο οικογενειακός γιατρός ήθελε να λάβει ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που ονομάζεται Haldol, ένα ισχυρό ηρεμιστικό.

«Προσθέστε διάγνωση σχιζοφρένειας για τη χρήση του Haldol» έγραφε η εντολή του γιατρού. Δεν υπήρχε όμως ένδειξη σχιζοφρένειας στον Μπλακένεϊ.

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα -τα οποία επί δεκαετίες αντιμετωπίζουν κριτική ως «χημικοί ζουρλομανδύες» - είναι επικίνδυνα για τους ηλικιωμένους με άνοια, διπλασιάζοντας σχεδόν την πιθανότητα θανάτου τους από καρδιακά προβλήματα, λοιμώξεις, πτώσεις και άλλες παθήσεις. Όμως, τα γηροκομεία με ελάχιστο προσωπικό έχουν χρησιμοποιήσει συχνά τα ηρεμιστικά, οπότε δεν χρειάζεται να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό για να χειρίζονται τους κατοίκους.

Οι κίνδυνοι για τους ασθενείς που λαμβάνουν αντιψυχωσικά είναι τόσο μεγάλοι που τα γηροκομεία πρέπει να αναφέρουν στην κυβέρνηση πόσοι λαμβάνουν αυτά τα ισχυρά φάρμακα. Υπάρχει όμως μια σημαντική προειδοποίηση: Η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τη χρήση αντιψυχωσικών που χορηγούνται.

Με τη νέα διάγνωση του γιατρού, η αντιψυχωσική συνταγή του κ. Μπλακένεϊ εξαφανίστηκε από το δημόσιο αρχείο του Dundee Manor.

Οκτώ μήνες μετά την εισαγωγή του με έναν μακρύ κατάλογο παθήσεων -και μετά από νάρκωση όλο το εικοσιτετράωρο, καταστροφική απώλεια βάρους, πνευμονία και έντονες πληγές που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι- ο κ. Μπλακένεϊ ήταν νεκρός.

πηγή ekirikas.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων