Στην Κίνα ελέγχουν χιλιάδες φιάλες αίματος του 2019 για κοροναϊό

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Στην Κίνα ελέγχουν χιλιάδες φιάλες αίματος του 2019 για κοροναϊό

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Κίνα ετοιμάζεται να διεξαγάγει αναλυτικό έλεγχο δεκάδων χιλιάδων δειγμάτων αίματος από το αρχείο της στη Γουχάν, στο πλαίσιο της έρευνας για την προέλευση του κοροναϊού, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο που επικαλείται ρεπορτάζ του CNN.

Η απόφαση αυτή του Πεκίνου έρχεται ενώ αυξάνεται η διεθνής πίεση για την εξήγηση της αρχής της πανδημίας στην Κίνα και για διαφάνεια από τις κινεζικές αρχές.

Τον Φεβρουάριο φέτος η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε αναδείξει τα 200.000 αποθηκευμένα δείγματα από εθελοντές αιμοδότες (όχι ασθενείς) στη Γουχάν ως μια πιθανή πηγή σημαντικών πληροφοριών για την έρευνα. Τα δείγματα διατηρούνται στο Κέντρο Αίματος της Γουχάν και εκτιμάται ότι χρονολογούνται από το 2019, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία πληροφοριών για τους κατοίκους της κινεζικής μεγαλούπολης όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός πρόπερσι.

Τα δείγματα αίματος έχουν διατηρηθεί επί διετία, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, μήπως χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν μηνύσεις που σχετίζονται με τις δωρεές αίματος από όπου προέρχονται.

Ωστόσο η διετής περίοδος φύλαξης πρόκειται σύντομα να λήξει για την κρίσιμη περίοδο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2019, όταν οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι ο ιός άρχισε να εμφανίζεται στους ανθρώπους. Αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας δήλωσε στο CNN πως είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για έλεγχο των δειγμάτων, και επιβεβαίωσε ότι όταν φθάσει το όριο των δύο ετών για κάθε δείγμα, αυτό θα περάσει από έλεγχο.

«Αυτό θα προσφέρει ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στον κόσμο σε πραγματικά στοιχεία για να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τη χρονολογικής εξέλιξη του ξεσπάσματος της πανδημίας», λέει ο Χουάνγκ Γιανγκζόνγκ, ειδικός περί παγκόσμιας υγείας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Πηγή: CNN

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it