Σοκ με τον θάνατο 50 ηλικιωμένων σε γηροκομείο της Μελβούρνης μέσα σε απαίσιες συνθήκες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σοκ με τον θάνατο 50 ηλικιωμένων σε γηροκομείο της Μελβούρνης μέσα σε απαίσιες συνθήκες

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κάτω από τις οποίες βρήκαν φρικτό θάνατο 50 ηλικιωμένοι, στην συντριπτική του πλειοψηφία Έλληνες, τρόφιμοι του ιδρύματος «Βασιλειάδα»

medlabnews.gr iatrikanea

Σοκ είχε προκαλέσει ο θάνατος 50 ομογενών από τον κοροναϊό σε ελληνικό γηροκομείο στη Μελβούρνη. Συγγενείς των θυμάτων καταλόγισαν στους αρμοδίους εγκληματικές ευθύνες και τώρα διεξάγεται δίκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κάτω από τις οποίες βρήκαν φρικτό θάνατο 50 ηλικιωμένοι, στην συντριπτική του πλειοψηφία Έλληνες, τρόφιμοι του ιδρύματος «Βασιλειάδα» έγιναν γνωστές σήμερα κατά την πρώτη ημέρα της δημόσιας ακρόασης της ιατροδικαστικής έρευνας που γίνεται για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία που έζησε η παροικία μας.’

Πριν ένα χρόνο περίπου  ο «Νέος Κόσμος» έγραφε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του πως  από άστοχους χειρισμούς των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών (πολιτειακών και ομοσπονδιακών)  χάθηκαν άδικα τόσες πολλές ζωές.

Και ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται πως επαληθεύεται, σύμφωνα με  τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στην ιατροδικαστική έρευνα.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά καθώς ο έλεγχος του ιδρύματος πέρασε, προσωρινά στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι  πολιτειακές αρχές ενημερώθηκαν για τις «φρικιαστικές συνθήκες» που επικρατούσαν εκείνες τις μέρες στην «Βασιλειάδα».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι:

*Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση αν  και ενημερώθηκε έγκαιρα ότι υπήρχε θετικό κρούσμα στην «Βασιλειάδα» καθυστέρησε να παρέμβει με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξηθούν.

Οι πολιτειακές αρχές έδωσαν τότε εντολή να απομονωθεί όλο το προσωπικό του ιδρύματος και να αντικατασταθεί από εταιρία  επιλογής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν για μέρες οι τρόφιμοι στο έλεος του Θεού.

Οι γιατροί προειδοποιούσαν πως ήταν λάθος η αντικατάσταση όλου του προσωπικού αλλά κανείς δεν τους άκουγε.

Οι συγγενείς των τροφίμων δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και το προσωπικό τους απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία!

Μεταξύ άλλων στην πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας  ειπώθηκε ότι μέλη του προσωπικού πέρασαν την σορό ενός νεκρού ανάμεσα σε άλλους τρόφιμους, άτομα θετικά στον κοροναϊό ήταν  μαζί με άλλα που δεν είχαν κοροναϊό.

Η ομογενής Christine Golding, είπε ότι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έβρισκε την μητέρα της σε τόσο τραγική κατάσταση.

«Οι γονείς μας ήταν σαν φυλακισμένοι και μια νοσοκόμα απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία» είπε.

«Θέλω να λάμψει η αλήθεια για την μάνα μου και όλους αυτούς τους ανθρώπους»  είπε η κα Christine Golding.

Πάνω από 65 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου τις επόμενες εβδομάδες, έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου πολλοί συγγενείς θυμάτων, αλλά και η πρώην διευθύντρια της «Βασιλειάδας», Vicky Kos καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Kon Kontis.

Σύμφωνα με την έκθεση Νόρτον ο κακός συντονισμός μεταξύ πολιτειακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνέβαλε στο να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Πηγή Νέος Κόσμος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων