Καθηγήτρια Ιολογίας: Ανθεκτική η «Όμικρον» στα αντισώματα μετά από εμβολιασμό ή νόσηση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καθηγήτρια Ιολογίας: Ανθεκτική η «Όμικρον» στα αντισώματα μετά από εμβολιασμό ή νόσηση

Πρέπει να μας ανησυχεί η Όμικρον, γιατί τα δεδομένα είναι ακόμα πολύ πρώιμα και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο μεταδοτική είναι

medlabnews.gr iatrikanea


Σημείωμα σύνταξης


Χθες τα Ellinika Ηoaxes μας κατηγόρησαν ότι γράφοντας ως τίτλο στο άρθρο μας ότι ΔΕΝ καλύπτονται οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει ο τίτλος είναι παραπλανητικός.

 

Αν όμως ακούσει κάποιος την συνέντευξη καταλαβαίνει ότι η ιολόγος είπε ακριβώς αυτό. Μάλιστα τόνισε ότι για να καλυφθεί κάποιος από την Ομικρον πρέπει να κάνει την τρίτη δόση στο εμβόλιο ή αν έχει νοσήσει θα πρέπει να κάνει εμβόλιο. 

 

Τις ημέρες που ακολούθησαν όλο και πιο πολλοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό επιμένουν ακριβώς σε αυτό, ότι οι μέχρι χθες εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις και με διαθέσιμο πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και οι νοσήσαντες που διέθεταν πιστοποιητικό νόσησης, ΔΕΝ καλύπτονται από την μετάλλαξη Ομικρον και γι'αυτό αναγκάστηκε το κράτος να αλλάξει την ΚΥΑ και να επιταχύνει τον εμβολιασμό της τρίτης δόσης ή και να συντομεύσει τον χρόνο ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης. Επίσης όλες οι εταιρείες που παράγουν εμβόλια ανακοίνωσαν ότι ασχολούνται με το να τα επικαιροποιήσουν. Ακόμα και το Ρώσικο Sputnik θα επικαιροποιηθεί για την Ομικρον. 

 

ΑΡΑ μας επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που γράψαμε, ότι με τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτονται οι εμβολιασμένοι αλλά πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση και αυτό πάλι δεν ξέρουμε αν θα μας καλύψει (θα το μάθουμε σε λίγους μήνες) και αυτοί που έχουν νοσήσει πρέπει και να εμβολιαστούν για να παράξει ο οργανισμός τους ικανά αντισώματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ομικρον. 

 

Τότε σε τι παραπληροφορήσαμε κατά την συντάκτρια των Ellinika Ηoaxes το κοινό; 

Aν γράφαμε δηλαδή ότι η ιολόγος είπε ότι οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες καλύπτονται από την Ομικρον είναι σωστό; Aκόμα και ο τίτλος που μας έβαλαν να γράψουμε (μπερδεμένος) το ίδιο δεν λέει; !!!

 

Περίεργο είναι το πρόβλημα που προσπαθούν να μας δημιουργήσουν τα Ellinika Ηoaxes γιατί είναι γνωστό ότι διαθέτουν ένα διακόπτη που ουσιαστικά με την αξιολόγησή τους σε μπλοκάρουν από το facebook και το instagram προκαλώντας πολύ μεγάλη ζημιά σε όποιον το κάνουν αυτό.


Το κείμενο του δημοσιεύματος μας

Την ανησυχία της για τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανθεκτική έναντι στα αντισώματα του εμβολιασμού και της νόσησης, εξέφρασε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Θεοδώρα Χατζηιωάννου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Πρέπει να μας ανησυχεί η Όμικρον, γιατί τα δεδομένα είναι ακόμα πολύ πρώιμα και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο μεταδοτική είναι και πόσο σοβαρή νόσηση μπορεί να προκαλέσει. Και από τις δικές μας μελέτες και από ό,τι έχει βγει μέχρι τώρα φαίνεται ότι αντιστέκεται πολύ σε ένα μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ειδικά στα αντισώματα που παράγουμε μετά τον εμβολιασμό ή νόσηση. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική, είναι σαν να μην έχουμε σχεδόν καθόλου ή να έχουμε πάρα πολύ μικρό ποσοστό αντισωμάτων που μπορούν να την πιάσουν. Η προστασία είναι πάρα πολύ χαμηλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως είπε η κ. Χατζηιωάννου είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αυτοί που είχαν νοσήσει και έχουν κάνει εμβόλιο mRNA ή αυτοί που έχουν κάνει την τρίτη δόση έχουν πολύ ψηλά επίπεδα αντισωμάτων και μπορούν να αντιμετωπίσουν την Όμικρον.

Δεν απέκλεισε δε το γεγονός να χρειαστεί επικαιροποιημένο εμβόλιο, ωστόσο θα αργήσει να βγει.

Σαρηγιάννης: Μέσα Ιανουαρίου πιο έντονη η Όμικρον στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι στην Ελλάδα θα συναντάμε πολύ πιο έντονα τη μετάλλαξη Όμικρον από τα μέσα Ιανουαρίου και θα είναι το βασικό πρόβλημα τον φετινό χειμώνα. «Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής από την επιστημονική κοινότητα, οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα τη συναντάμε πιο πολύ από τα μέσα Ιανουαρίου και έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής του ΑΠΘ επισήμανε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει η μείωση του αριθμού των θανάτων για να φτάσουν γύρω στα Χριστούγεννα στους 72-75 μεσοσταθμικά.

«Η κατάσταση είναι σε φάση αποκλιμάκωσης σε ό,τι αφορά στα κρούσματα και θα αρχίσει να φαίνεται αυτό και στους πιο σκληρούς δείκτες, όπως οι θάνατοι, καθώς μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν να υποχωρούν. Τα Χριστούγεννα θα καταγράφονται περίπου 72-75 θάνατοι μεσοσταθμικά και θα συνεχίσει κανονικά αυτή η πορεία και μέσα στις γιορτές», τόνισε.

Δείτε το video και τι ακριβώς λέει


Πηγή: skai.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων