Novartis: Αύξηση κατά 4% στις πωλήσεις για το 2021 και πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο εν αναμονή νέων, καινοτόμων φαρμάκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Novartis: Αύξηση κατά 4% στις πωλήσεις για το 2021 και πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο εν αναμονή νέων, καινοτόμων φαρμάκων

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ανακοινώθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.

medlabnews.gr iatrikanea

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ανακοινώθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις για το 2021 έφτασαν τα 51,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με συνολική αύξηση της τάξεως του 4% σε σχέση με το 2020.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε άνοδος των καθαρών πωλήσεων κατά 6% που οφείλεται σε νέα καινοτόμα φάρμακα, ενώ σημειώθηκε μείωση των εσόδων κατά 2% στις πωλήσεις γενοσήμων της Sandoz. Το καθαρό εισόδημα έφτασε τα 24 δις. δολ. με τα 14,6 δις. δολ. να αποτελούν κέρδος από την αποεπένδυση στη Roche με την πώληση των μετοχών της τελευταίας.

Η διοίκηση της Novartis ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος στα 3,10 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 3 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή το 2020.

Όπως δήλωσε ο Vas Narasimhan, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis, σχετικά με τα αποτελέσματα του 2021:

«Η Novartis πέτυχε άλλη μια χρονιά σταθερών λειτουργικών επιδόσεων με μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη, διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους και ισχυρή ελεύθερη ρευστότητα. Οι παράγοντες ανάπτυξης στην αγορά  συνεχίζουν να αποδίδουν καλά σε διάφορες χώρες, στηρίζοντας τις προβλέψεις μας για μεσοπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αποτυχίες σε υπό ανάπτυξη προϊόντα, πετύχαμε σημαντικά ορόσημα καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των Entresto, 177Lu-PSMA-617, iptacopan, Kisqali, και Leqvio. Κοιτάζοντας το μέλλον, επικεντρωνόμαστε στις βασικές τεχνολογικές πλατφόρμες μας και στην παράδοση 20 και πλέον νέων φαρμάκων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη που αναμένεται να εγκριθούν έως το 2026. Παραμένουμε ισορροπημένοι ως προς τις προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίων, καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία παράλληλα με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.»

Η στρατηγική της εταιρείας

Κατά τη διάρκεια του 2021 η Novartis διατήρησε τους στόχους της για ανάπτυξη σε πέντε βασικούς θεραπευτικούς τομείς (Καρδιολογία - Νεφρολογία, Ανοσολογία, Νευροεπιστήμη, Ογκολογία και Αιματολογία), ενίσχυση τεχνολογικών πλατφορμών (Στοχευμένη Πρωτεϊνική Αποικοδόμηση, Κυτταρική Θεραπεία, Γονιδιακή Θεραπεία, Μοριακή Ραδιοθεραπεία και xRNA) και εξισορροπημένο γεωγραφικό αποτύπωμα.

Βραχυπρόθεσμα η εταιρεία προβλέπει αύξηση των πωλήσεων από έξι καινοτόμα σκευάσματα που υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν πωλήσεις πολλών δισεκατομμυρίων. Για την περαιτέρω ανάπτυξη έως το 2030 και μετά, αναμένει την έγκριση περισσότερων από 20 νέων σκευασμάτων με δυνητικό τζίρο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία θα μπορούσαν να εγκριθούν έως το 2026. Επιπλέον η εταιρεία πρωτοπορεί στη στροφή προς προηγμένες τεχνολογικές πλατφόρμες.

Η Novartis πούλησε τις μετοχές της Roche Holding AG (Roche), σε μία διμερή συναλλαγή ύψους 20,7 δις. δολαρίων, σύμφωνα με την στρατηγική της εταιρείας ως εστιασμένη φαρμακευτική εταιρεία.

Η στρατηγική αξιολόγηση της Sandoz είναι υπό εξέλιξη, αναμένοντας νεότερα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2022. Η εταιρεία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, από την διατήρηση έως την πώληση της θυγατρικής, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων