Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κοροναϊό. Ο ιός ανεβαίνει και η ανοσία πέφτει | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κοροναϊό. Ο ιός ανεβαίνει και η ανοσία πέφτει

ο κοροναϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο.

 

 medlabnews.gr iatrikanea

Για περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού, καθώς η Όμικρον «καλπάζει», προειδοποιεί ο επικεφαλής του τμήματος ρετροϊών του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ερευνητήςΓιώργος Παυλάκης.  «Η φάση του πολέμου εναντίον του κοροναϊού τελείωσε και χάσαμε», υπογράμμισε εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε δε και σε συναδέλφους του, γιατρούς, τονίζοντας ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό».

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης, ο ιός επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης παρέπεμψε στους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «βασιζόμαστε στον στρατηγό – καλοκαίρι», εκτός και εάν αλλάξουν εκ νέου τα δεδομένα, όπως είπε.

Ειδικά δε για την Ελλάδα, ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», τόνισε.
Σχετικά με τις εκτιμήσεις για τον Μάρτιο και εάν θα μπορούσε να επέλθει αισθητή βελτίωση, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Χτυπάτε ξύλο για τον Μάρτιο».

«Θα έχουμε μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα. Ο κοροναϊός δεν θα φύγει» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο ερευνητής των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο κοροναϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Όμικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων