Τι συνέβη και αποφάσισε η Johnson & Johnson να σταματήσει την παραγωγή του εμβολίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι συνέβη και αποφάσισε η Johnson & Johnson να σταματήσει την παραγωγή του εμβολίου

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στο Λέιντεν της Ολλανδίας αναστέλλει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου

 

medlabnews.gr iatrikanea 

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της απόφασης που πήρε η εταιρεία Johnson & Johnson, να σταματήσει να παράγει το μονοδοσικό εμβόλιο στο μοναδικό εργοστάσιο της στην Ολλανδία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με το νέο έτος και την αποκάλυψε το ρεπορτάζ των New York Times, σε μια είδηση που δεν ήχησε και με τον καλύτερο τρόπο στα αυτιά πολλών Κυβερνήσεων που είχαν στηρίξει πολλά στο συγκεκριμένο μονοδοσικό εμβόλιο εξαιτίας και της χαμηλής τιμής του.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στο Λέιντεν της Ολλανδίας αναστέλλει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου, με την εταιρεία όμως να εκφράζει την βεβαιότητα της πως αυτό θα ξαναγίνει στο μέλλον χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως το εργοστάσιο έχει αναλάβει την παραγωγή ενός  άλλου πιο κερδοφόρου εμβολίου για κάποιον άλλον ιό και για αυτόν τον λόγο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Φυσικά, το γεγονός αυτό έχει σπείρει την αβεβαιότητα καθώς αναμένεται να υπάρξει μείωση του προϊόντος κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις καθώς το εργοστάσιο ήταν και το μοναδικό που παράγει το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του Covid-19.

Την ίδια στιγμή, οι εταιρεία αναζητεί άλλες λύσεις όμως νέα εργοστάσια δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία, καθώς δεν έχουν λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για εμφιάλωση των εμβολίων.

Θυμίζουμε πως σύντομα στην χώρα μας αναμένεται να φτάσει και το νέο εμβόλιο της Novanax που όμως δεν θα χορηγείται ως τρίτη αναμνηστική δόση αλλά θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων