Όμικρον 2: Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Όμικρον 2: Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα

Τα συμπτώματα της Όμικρον 2 (ή υποπαραλλαγή BA.2) είναι παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται σε πολλές λοιμώξεις από κοροναϊό

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ανησυχία προκαλεί και στη χώρα μας η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον 2 του κοροναϊού, που κατά τους ειδικούς είναι και ο βασικός λόγος που καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας. Κοινός τόπος βέβαια, είναι το γεγονός ότι όσοι κολλάνε το εν λόγω στέλεχος δεν νοσούν βαριά, συνεπακόλουθα, η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιό της για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Ορισμένοι λένε ότι συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με την υποπαραλλαγή, αλλά άλλοι δεν είναι σίγουροι σε αυτό το σημείο.

Τα συμπτώματα της Όμικρον 2 (ή υποπαραλλαγή BA.2) είναι παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται σε πολλές λοιμώξεις από κοροναϊό, όπως:

Πονόλαιμος

Βήχας

Πυρετός ή ρίγη

Συμφόρηση ή ρινική καταρροή ή μπούκωμα

Κόπωση

Μυϊκοί ή σωματικοί πόνοι

Πονοκέφαλος 

 - ΣΠΑΝΙΑ

Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή

Ναυτία ή εμετός

Διάρροια

Αλλά αυτά που σχετίζονται με το BA.2 φαίνεται να αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό έναν μικρό αριθμό συμπτωμάτων που συνήθως αναφέρονται σε λοιμώξεις από όμικρον, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC. Πρόκειται για:

Βήχα

Κόπωση

Συμφόρηση

Καταρροή

Δέκατα

Ένας άλλος γιατρός σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε σε περισσότερα συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού, αλλά δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με το BA.2 (Όμικρον 2).

«Δεν ξέρω αν, αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι διακριτά για το BA.2 (Όμικρον 2) σε σχέση με το BA.1 (Όμικρον). Θέλω να πω, για το BA.1, γνωρίζαμε ότι ήταν κυρίως μια λοίμωξη τύπου ανώτερου αναπνευστικού και όχι οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού που μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονία και περαιτέρω και μεγαλύτερες επιπλοκές», δήλωσε ο Dr. Gregory Huhn.

Σε ορισμένους ανθρώπους, ο κοροναϊός προκαλεί ήπια ή μέτρια συμπτώματα που εξαφανίζονται σε μερικές εβδομάδες. Για άλλους, μπορεί να μην προκαλέσει καθόλου συμπτώματα. 

Σε ορισμένους, ο ιός μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και του θανάτου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων