Ζητούν αποζημίωση για τις παρενέργειες των εμβολίων. Πάνω από 900 αιτήσεις. Η πρώτη αποζημίωση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ζητούν αποζημίωση για τις παρενέργειες των εμβολίων. Πάνω από 900 αιτήσεις. Η πρώτη αποζημίωση

900 αιτήσεις για αποζημίωση λόγω «βλάβης» από την AstraZeneca Στο Ηνωμένο Βασίλειο

 medlabnews.gr iatrikanea

«Οι πολύ σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο Covid-19 θα μπορούσαν να διερευνηθούν στην επικείμενη δημόσια έρευνα για την πανδημία. Μπορεί επίσης να εξεταστεί η αποζημίωση των ατόμων που επλήγησαν από αυτό».

Αυτά δήλωσε η πρόεδρος μίας έρευνας και μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, Heather Hallett, η οποία έστειλε λεπτομερής ενημέρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Πέμπτη περιγράφοντας τους βασικούς τομείς υπό εξέταση – συμπεριλαμβανομένης της ετοιμότητας για την πανδημία, τα lockdown, τις νέες έρευνες και την κατάσταση των ιδρυμάτων φροντίδας.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η πρόεδρος της νέας βρετανικής έρευνας ζήτησε να εξετάσει αν η έρευνά της μπορεί να καλύψει τους θανάτους και τις παρενέργειες που αλλάζουν τη ζωή από τα εμβόλια.

Ενώ πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Covid είναι ασφαλή – με περισσότερους από 53 εκατομμύρια Βρετανούς να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και σχεδόν 40 εκατομμύρια να έχουν λάβει τρεις δόσεις – μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων υπέστησαν σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων θρόμβων του αίματος και φλεγμονών στην καρδιά.

900 αιτήσεις για αποζημίωση λόγω «βλάβης» από την AstraZeneca Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιατρικές ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν 438 περιπτώσεις θρόμβων αίματος και 79 θανάτους που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Περισσότερες από 900 αιτήσεις έχουν πλέον υποβληθεί για αποζημίωση λόγω θανάτου ή τραυματισμού λόγω εμβολίων, με το σύνολο των απαιτήσεων να φτάνει τα 110 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: Daily Mail

Βρετανικό δικαστήριο έδωσε 140.000 ευρώ αποζημίωση σε σύζυγο ενός μουσικού, που πέθανε από εμβόλιο

Μια γυναίκα της οποίας ο αρραβωνιαστικός πέθανε μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του κοροναϊού της AstraZeneca θα γίνει το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα λάβει αποζημίωση ύψους 120.000 λιρών (140.000 ευρω), όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά η GB News.

Μέχρι τώρα, δεν έχει εκδοθεί κανένα ποσό ως αποζημίωση σε περισσότερα από 1.300 άτομα που τη διεκδίκησαν είτε γιατί οι ίδιοι φέρουν κάποια βλάβη είτε γιατί έχασαν κάποιον συγγενή τους μετά τον εμβολιασμό.

Η πρώτη αποζημίωση

Μετά από μήνες εκστρατείας η Vikki Spit ανακοίνωσε ότι θα λάβει την αποζημίωση μετά τον θάνατο του 48χρονου μουσικού συντρόφου της και μελλοντικού συζύγου της, Zion.

Οκτώ ημέρες μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου, στις 13 Μαΐου της περυσινής χρονιάς, ο τραγουδιστής ένιωσε έναν έντονο πονοκέφαλο. Εισήχθη σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ – όπου πέθανε έξι ημέρες αργότερα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Στο πιστοποιητικό θανάτου του καταγράφονται «μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες που προκλήθηκαν από αιμορραγία», η αιτία της οποίας ήταν επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κοροναϊό.

Η Vikki, 39 ετών, ανακοίνωσε τα νέα απόψε στην εκπομπή GB News του Mark Steyn, ο οποίος είχε στηρίξει όλο αυτό το διάστημα το αίτημά της δίνοντας βήμα σε συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από παρενέργειες του εμβολίου.

Δεν μπορούν πλέον να μας χλευάζουν

Η Vikki δήλωσε ότι αισθάνεται επιτέλους σαν να έχει αναγνωριστεί, αλλά ορκίζεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για άλλους – πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν τώρα να δικαιούνται και οι ίδιοι αποζημίωση. «Είναι το πρώτο βήμα στη μάχη», είπε. «Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να μας χλευάζουν και να λένε ότι ‘βγάζουμε πράγματα από το μυαλό μας’ και να προσποιούνται ότι δεν υπάρχουμε».

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που έχουμε χάσει. Πρόκειται για την αναγνώριση.

«Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι οι συγγενείς και οι παθόντες χρειάστηκε να αγωνιστούν επί ένα χρόνο για να λάβουν αυτή τη στήριξη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων