Πρόεδρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξελέγη ο Θεόφιλος Καραχάλιος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόεδρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξελέγη ο Θεόφιλος Καραχάλιος

Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής, τομέας Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Καραχάλιος εξελέγη νέος πρόεδρος Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής, τομέας Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Καραχάλιος εξελέγη νέος πρόεδρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς έλαβε 55 ψήφους έναντι 53 του καθηγητή Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανη κ Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Νέος αναπληρωτής πρόεδρος της Σχολής εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Ανατομίας, τομέας Μορφολογίας κ. Αριστείδης Ζιμπής.

Οι θέσεις που παρουσίασε ο Θεόφιλος Καραχάλιος και υπερψηφίστηκαν ήταν:

Για τον καθηγητή Ορθοπαιδικής Θεόφιλο Καραχάλιο το στοίχημα για τη νέα διοίκηση του τμήματος την επόμενη διετία είναι η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού, που θα καθορίσει την πορεία του Ιατρικού Τμήματος την επόμενη δεκαετία. «Είναι ευκαιρία να κάνουμε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, με νέες ιδέες, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, και να καθορίσουμε τους στόχους μας για τα επόμενα 5-10 χρόνια…» δηλώνει χαρακτηριστικά στη δική του επιστολή προς τους συναδέλφους του στην οποία παραθέτει σκέψεις και δεσμεύσεις αναφέροντας: «Μετά από 23 έτη θητείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στόχος μου είναι να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα του Τμήματός μας. Ικανοί συνάδελφοι, προηγούμενοι Πρόεδροι, κράτησαν τα ηνία του Τμήματος με επιτυχία και κατάφεραν πολλά μέχρι σήμερα. Όμως, οι αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων 12 ετών (Μνημόνια, Πανδημία κ.λπ) δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Είναι ευκαιρία να κάνουμε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, με νέες ιδέες, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, και να καθορίσουμε τους στόχους μας για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θεωρώ ότι το πλαίσιο των μελλοντικών στόχων μας πρέπει να εστιάζεται στα ακόλουθα:

* Ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του Τμήματος (αριθμός και γνωστικά αντικείμενα μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ).

* Βελτίωση, εκσυγχρονισμός συνθηκών και συνεχής εκπαίδευση μελών γραμματείας.

* Εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της αντικειμενικότητας των εκλεκτορικών σωμάτων, και κριτήρια επιλογής υποψήφιων ανά βαθμίδα.

* Βελτίωση υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών. Επικαιροποίηση μητρώου εξοπλισμού και δημιουργία εργαστηρίου corefacility.

* Σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας, πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών.

* Ενίσχυση της διατομεακής συνεργασίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την έρευνα.

* Έναρξη διαβούλευσης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της διδασκόμενης ύλης αναγνωστικό αντικείμενο στο πλαίσιο του νέου προγράμματος σπουδών. Συντονισμός διδασκόμενης ύλης μεταξύ προκλινικών και κλινικών μαθημάτων.

* Προσαρμογή στις νέες συνθήκες κινητικότητας φοιτητών και μελών ΔΕΠ, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

* Προσαρμογή στις νέες συνθήκες διατμηματικών και διιδρυματικών προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

* Έναρξη και αποτελεσματική εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του Τμήματος.

* Εποικοδομητική συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές για τη διεκδίκηση και υλοποίηση των στόχων του Τμήματος.

* Διεθνώς ανταγωνιστικά Αγγλόφωνα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

* Διεθνής συνεργασίες και Εξωστρέφεια Τμήματος.

* Βελτίωση θέσεως στις διεθνείς κλίμακες αξιολόγησης Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

* Σύνδεση των δραστηριοτήτων του Τμήματος με την Κοινωνία.

Δεσμεύομαι για μια Προεδρία συναινετική, δημιουργική, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και την καλόπιστη κριτική, με στόχο την αριστεία και την εξωστρέφεια του Τμήματος Ιατρικής. Θα επιδιώξω τη συνεργασία με όλα τα μέλη ΔΕΠ, τους Τομείς, τη Γραμματεία και θα ακούσω προσεκτικά τη γνώμη και τις προτάσεις των φοιτητών μας. Επιπλέον, δεσμεύομαι να συνεργαστώ απρόσκοπτα με όποιον από τους ικανούς υποψήφιους αναπληρωτές προέδρους εκλεγεί».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων