Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Εφραίμ, Θεοδοσία, στα 103 της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Εφραίμ, Θεοδοσία, στα 103 της

Εκοιμήθη σε ηλικία 103 ετών η ηγουμένη Θεοδοσία.

medlabnews.gr 

  Συγκίνηση το απόγευμα της Τετάρτης (7/9) στη Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη καθώς εκοιμήθη σε ηλικία 103 ετών η ηγουμένη Θεοδοσία.

Η Μονή είναι γυναικείο μοναστήρι στο όρος των Αμώμων Αττικής και βρίσκεται στην περιοχή της Ξυλοκέριζας, ανατολικά του Πεντελικού Όρους.

Το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ αποτελεί τόπο προσκυνήματος ενός Αγίου που έγινε γνωστός για τα θαύματά του και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο, ιδιαίτερα ανθρώπους που αναζητούν την ίαση ασθενειών.

Η παλαιά μονή που καταστράφηκε και ήταν στην ίδια τοποθεσία ήταν ανδρική και λειτουργούσε από τον 10ο μ.Χ. αιώνα. Εκείνο τον αιώνα μετρώνται πολλά ασκητήρια σ’ εκείνο το «βουνό των καθαρών». Το μοναστήρι γιορτάζει στις 3 Ιανουαρίου την ημέρα εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στις 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό και στις 5 Μαΐου την ημέρα του τελευταίου μαρτυρίου του Αγίου.

Η Mονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, ενώ στην αυλή της υπάρχει και ο τάφος του Φώτη Κόντογλου (20ος αιώνας).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων