Θρίλερ με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη. Τι συνέβη και τι λύση δόθηκε τελικά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θρίλερ με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη. Τι συνέβη και τι λύση δόθηκε τελικά

Αντίο Μάρθα Καραγιάννη - 18/9/22

medlabnews.gr

Τέλος φαίνεται πως πήρε το «θρίλερ» με την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη που έφυγε από τη ζωή στα 82 της χρόνια.

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε ως τελευταία επιθυμία να αποτεφρωθεί. Μάλιστα, η ίδια είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρει την επιθυμία της.

Ένα λάθος, ωστόσο, από το γραφείο τελετών δημιούργησε πρόβλημα στην αποτέφρωση της σορού. Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο, ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα βρέθηκε τελικά λύση και έτσι μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που θα ψαλεί την Πέμπτη (22/9) στις 12:00 στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

«Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12,00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σούρας.

Τι είχε προηγηθεί

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών το μεσημέρι της Κυριακής, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Η κηδεία της ηθοποιού έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, που ήταν καλός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και είπε πως επιθυμία της ηθοποιού ήταν να αποτεφρωθεί η σορός της.

«Έχω ένα χαρτί που είχε γράψει η Μάρθα και ζητάει να μην ταφεί αλλά να καεί. Ζητάει αποτέφρωση. Είχαμε πάει σε δικηγόρο και μας είχε πει ότι ισχύει. Πήγαμε το χαρτί για την αποτέφρωση στο ληξιαρχείο και μας είπαν ότι βάσει νόμου δεν ισχύει το χαρτί εάν δεν υπογραφεί από συγγενή α' βαθμού. Η Μάρθα δεν έχει κανέναν συγγενή, μόνο την Ντόρα έχει ως κοντινό της πρόσωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σούρας.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Ντόρα Δούμα, η οποία ξέσπασε on air και είπε: «Το είχε μοιραστεί πως θέλει να αποτεφρωθεί. Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της! Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας. Δεν γίνεται να μην την κάνω!».

Θρίλερ με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη

Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερο ο πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται άδεια από την ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη και όχι από τη φίλη της Ντόρα Δούμα. Ο πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου πρόσθεσε ότι, εφόσον υπογράψει η ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία αποτέφρωσης, όπως επιθυμούσε η ηθοποιός.



Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ στη Μάρθα Καραγιάννη (βίντεο)

Φίνος Φιλμ αποχαιρετά με ένα σύντομο βίντεο τη Μάρθα Καραγιάννη. Η ηθοποιός πέθανε το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) σε ηλικία 82 ετών και η θρυλική κινηματογραφική εταιρεία επέλεξε να πει το δικό της συγκινητικό αντίο στην πρωταγωνίστρια του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μάρθα Καραγιάννη έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική σε ηλικία μόλις 16 ετών. Συμμετείχε στα περισσότερα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, χόρευε, τραγουδούσε, σκόρπιζε γέλιο, αλλά και συγκίνηση με τις ερμηνείες της. Η ηθοποιός έκανε τολμηρές για την εποχή εμφανίσεις με μαγιό και πάντοτε στους ρόλους της άφηνε το δικό της στίγμα.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας.Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη. Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε τη λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους. Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα. Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας...», γράφει η Φίνος Φιλμ στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων