Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας (video)

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του

 medlabnews.gr 

Πέθανε σε ηλικία 85 χρονών ένας μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού, ο Σταμάτης Κόκοτας.

  Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο αγαπημένος τραγουδιστής νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Ασκληπιείο Βούλας. Στο πλευρό του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή βρίσκονταν συνεχώς η οικογένειά του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του, που με τις επιτυχίες του έχει καταφέρει να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Το πάθος του για το τραγούδι, η αγάπη του για το κοινό και ο έρωτας του κοινού μαζί του, οι θρυλικές του φαβορίτες, το πλατύ του χαμόγελο παραμένουν αναλλοίωτα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Μέσα από μεγάλα σουξέ, δυνατές συνεργασίες, απαράμιλλο στιλ, νύχτες σε πίστες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, ταξίδια και διάσημους θαυμαστές, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένα μεγάλο αστέρι που ακτινοβολούσε.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70 η καριέρα του Σταμάτη Κόκοτα απογειώθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε. Ο Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του.

Ποιός ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Από τη δεκαετία του 1960 άρχισε να έχει σημαντική παρουσία στο χώρο του τραγουδιού, και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Οι θρυλικές φαβορίτες του Σταμάτη Κόκοτα ήταν διαχρονικό θέμα συζήτησης και μάλιστα μια εταιρεία του προσέφερε το ιλιγγιώδες για τότε ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών για να ξυριστεί με τη λεπίδα της, για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ. Εκείνος απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα»

Τα χρυσά τραγούδια «Γιε μου», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Δεν το μπορείς», «Όνειρο απατηλό», «Στου προφήτη Ηλία» και πολλά ακόμα που ερμήνευσε ο Σταμάτης Κόκοτας, παραμένουν αθάνατα στο ελληνικό τραγούδι.

Γιος του είναι ο επίσης γνωστός τραγουδιστής που «μεσουράνησε» στα 90’s, ο Δημήτρης Κόκοτας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων