Θαύμα στη Μυτιλήνη. Ξύπνησε μετά από έξι μήνες από κώμα ύστερα από τροχαίο (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θαύμα στη Μυτιλήνη. Ξύπνησε μετά από έξι μήνες από κώμα ύστερα από τροχαίο (video)

Η οικογένειά του είχε αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του.

 medlabnews.gr iatrikanea

Πολλοί πιστεύουν στα θαύματα, λίγοι όμως τα βιώνουν. Ένας από αυτούς είναι ο 17χρονος Ταξιάρχης Κάιτατζης, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα ύστερα από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο, μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Λίγο όμως πριν το παιδί αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη άρχισε να δίνει σημεία ζωής, όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 28ης Αυγούστου στο πανηγύρι για τα εννιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπήκε στο χειρουργείο, όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής έδωσε με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε. Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολούθησε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα έδειχναν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

Με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες συζητήθηκε το ενδεχόμενο να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του έδωσε την έγκριση της ώστε να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν.

Στις 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του, μεταφέρθηκε, μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

Διάψευση από τον ΕΟΜ

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνει γνωστό ότι ο 17χρονος «ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου» και πως δεν τέθηκε από την οικογένειά του το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το αναληθές δημοσίευμα της εφημερίδας "Στο Νησί" Μυτιλήνης, το οποίο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από Πανελλήνιας εμβέλειας μέσα και κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με 17χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τελικά έλαβε εξιτήριο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και πρόληψης περαιτέρω ζημίας στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ., ο Ε.Ο.Μ. αποσαφηνίζει ότι:

1. Ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.

2. Ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού.

3. Όλες οι σχετικές ανακριβείς πληροφορίες αποτελούν ανεύθυνες υποθέσεις μη εξουσιοδοτημένων προσώπων, χωρίς την επιβεβλημένη δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση στοιχείων, που προσβάλλουν βαθύτατα την επιστημονική επάρκεια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πλήττουν ανεπανόρθωτα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.

Καλούμε τους ιθύνοντες και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Στο Νησί" όπως ανακαλέσει και ανασκευάσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα. Η νομοθεσία σχετικά με την επιβολή αυστηρών ποινικών κυρώσεων, τόσο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρακώλυση των διαδικασιών δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων είναι σαφής».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων