Βρέθηκε στον Μπάιντεν βασικοκυτταρικός καρκίνος και αφαιρέθηκε. Διαβάστε τι είναι; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βρέθηκε στον Μπάιντεν βασικοκυτταρικός καρκίνος και αφαιρέθηκε. Διαβάστε τι είναι;

Η βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο σε μια μικρή δερματολογική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπίλου που αποδείχτηκε από τη βιοψία ότι ήταν καρκινικός.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ, η βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο 80χρονος πρόεδρος θα παρακολουθείται από δερματολόγο, ωστόσο το είδος αυτό του καρκίνου συνήθως δεν προκαλεί μεταστάσεις, ούτε εξαπλώνεται. Η πληγή στο σημείο της βιοψίας έχει ήδη κλείσει και «δεν απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία», πρόσθεσε ο γιατρός.

Τον περασμένο μήνα ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και οι γιατροί έκριναν ότι είναι υγιής και ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Τι είναι ο βασικοκυτταρικός καρκίνος;

Τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου του δέρματος και εμφανίζεται κυρίως, σε εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία επιφάνειες και μάλιστα σε εκείνες που ο αριθμός σμηγματογόνων αδένων και τριχών είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 86% των βασικοκυτταρικών, εμφανίζονται στο πρόσωπο και στον τριχωτό, το 7% στον τράχηλο και 7% στο υπόλοιπο σώμα. Οι πιο συχνές περιοχές που εμφανίζουν τα καρκινώματα αυτά , είναι: η μύτη (25,5%), η παρειά (16%) η περικογχική περιοχή (14%), το τριχωτό (11%) το πτερύγιο του ωτός και η προωτιαία περιοχή (11%).

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα εμφανίζεται κλινικά, αρχικά, ως μιά ερυθρή βλατίδα που μεγεθύνεται προοδευτικά. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η μαργαριταροειδής παρυφή. Είναι δυνατόν όμως να εμφανισθεί ως διόγκωση μαργαριταροειδούς χρώματος ή ως ένα έλκος με χαρακτηριστικό μαργαριταροειδή όχθο και εξέρυθρη βάση. Η οριστική διάγνωση τίθεται με την ψηφιακή δερματοσκόπηση και με την ιστολογική εξέταση.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων