Δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για την άτυχη Εριέττα. Λέγεται ότι βρισκόταν στο βαγόνι 2 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για την άτυχη Εριέττα. Λέγεται ότι βρισκόταν στο βαγόνι 2

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας

 medlabnews.gr

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας αρχιτεκτονικής από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν ταυτοποιήθηκε ακόμα το δείγμα DNA που έδωσαν.

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Η Εριέττα σπούδαζε αρχιτέκτονας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τη νύχτα του δυστυχήματος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο protothema.gr για τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πανεπιστήμιο. «Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι βαριά. Η εικόνα είναι καταθλιπτική. Κάποιοι από τους τραυματίες φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι αδυνατούν. Τα ψυχικά τραύματα των παιδιών θα αργήσουν να επουλωθούν και εμείς προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε κοντά τους. Η ουσία είναι ότι «έφυγαν» για πάντα από κοντά μας 12 φοιτητές με όνειρα και λαχτάρα για ζωή κι αυτό μας πονάει πολύ. Κι η 23χρονη Εριέττα σπούδαζε στην αρχιτεκτονική και ήταν ένα από τα παιδιά μας» είπε στο protothema.gr ο Πρύτανης του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, στην υπηρεσία δεν έχουν κάποιο στοιχείο για την άτυχη Εριέττα. «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μη βρεθεί. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο μπορεί και να μην βρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 23χρονη Εριέττα

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας από τη Βόρεια Ελλάδα, περίπτωση που συνιστά ορφανό δείγμα DNA.

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της Τρίτης.

Φίλη της αγνοούμενης φοιτήτριας μιλώντας στο Star δήλωσε πως η Εριέττα βρισκόταν στο βαγόνι 2 και είχε έρθει στην Αθήνα. «Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

Ιατροδικαστής Ρ. Λεονταρή: «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς»

Η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, το πρωί.

«Είναι 29 άνδρες, 26 γυναίκες ταυτοποιημένοι, δηλαδή με πιστοποιητικά θανάτου. Είναι και ένας άνδρας αταυτοποίητος γιατί ναι μεν έχει ληφθεί DNA, αλλά δεν υπάρχει συγκριτικό DNA. Δεν αναζητήθηκε από κανένα» διευκρίνισε η κ. Λεοντάρη σημειώνοντας ότι η σορός του θα παραμείνει στους ψυκτικούς θαλάμους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Στην ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί είπε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί είπε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Για τον ακριβή αριθμό των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τόνισε ότι ως υπηρεσίας «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλες οι σοροί ήρθαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από όλους μας και από το κλιμάκιο αυτό αλλά και από εμάς και είναι αυτοί που λένε. Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δε θα βρεθεί τίποτα».

Η ανακοίνωση για τις ενέργειες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων