Η Ευγενία έψαξε να βρει τον σωτήρα της. Και τον βρήκε. Είναι άλλος ένας από τους ήρωες που έσωσαν κόσμο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Ευγενία έψαξε να βρει τον σωτήρα της. Και τον βρήκε. Είναι άλλος ένας από τους ήρωες που έσωσαν κόσμο

«“Σε παρακαλώ, βοήθησέ με”» μου είπε η Ευγενία.

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών παρουσίασαν τον σύλλογό τους και οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Σερρών τις επόμενες μέρες. Στόχος να αποτρέψουν την "εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης"

Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ζητούν συγγενείς των θυμάτων που προχώρησαν στην παρουσίαση του συλλόγου τους "Τέμπη 2023".

«Δεν είμαι νομικός. Είμαι μια μάνα που έχασε άδικα και ξαφνικά την κόρη της στο τρένο, στην επιστροφή της από ένα ταξίδι. Θέλω να μιλήσω για ένα ακόμη έγκλημα, που γίνεται απέναντι σε εμάς, που είμαστε η φωνή όσων δεν είναι πια εν ζωή. Θα μιλήσω για την ψυχή του συλλόγου μας, “Τέμπη 2023” που ιδρύθηκε, με μοναδικό στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Με αυτά τα λόγια, η κα Μαρία Καρυστιάνου, η οποία έχασε την κόρη της στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ξεκίνησε την ομιλία της, στην παρουσίαση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Δεν ξεχνώ τα Τέμπη».

"Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια"

Η Ακαδημία Αθηνών απένειμε το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ' Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών σε τρεις επιβάτες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.  

Στους τρεις «νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες» της αμαξοστοιχίας Intercity, Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και Άγγελο Τσιαμούρα, «οι οποίοι επιδεικνύοντας αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον ύψιστο βαθμό, παρά το ότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες, προσέτρεξαν αυθορμήτως σε βοήθεια ανήμπορων, πολύ σοβαρότερα τραυματισμένων, συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους κυριολεκτικώς τη ζωή κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023», απένειμε  το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ' Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, η Ακαδημία Αθηνών στις 23 Μαρτίου.

Το βραβείο του Μιχάλη Κλάψη παρέλαβε ο δήμαρχος των Λειψών.


Ο 20χρονος φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο βαγόνι 3 λίγο μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. 

Όπως είπε ο ίδιος, στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. 

Ο Μιχάλης Κλάψης βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη. Ο 20χρονος φοιτητής περιέγραψε τα όσα βίωσε από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης αλλά και τον τρόπο που σώθηκε. Μάλιστα, ήταν ένας από τους ήρωες που βοήθησε να απεγκλωβιστούν και άλλοι επιβάτες μεταξύ των οποίων και ένα μωρό.

Ο Μιχάλης Κλάψης είναι ένας ακόμη ήρωας που έδωσε και την ψυχή του προκειμένου να σώσει τους συνανθρώπους του από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις»

Ταξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό θυμόταν η 25χρονη Ευγενία για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις».

Αυτόν τον νεαρό αναζητούσε μέσω social media προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το 3ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62.

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος του Alpha Βιβή Μπουγιούρα που συμμετείχε στην προσπάθεια της 25χρονης να βρει τον 20χρονο σωτήρα της.

«Έπειτα από ρεπορτάζ & προσωπική επαφή με την Ευγενία -επιβάτιδα ετών 25 -κάνει έκκληση να βρει τον Μιχάλη (κίτρινο φούτερ). Την έσωσε μέσα από το «καταραμένο» τρένο. Να του πει ότι τον ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της που της είπε «πάτα πάνω μου να βγεις».

Και η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, στην ίδια σχολή με τον Ανδρέα Αλικανιώτη.

Μετά τη σύγκρουση, και αφού κατάλαβε ότι δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος, ο 20χρονος Μιχάλης, αποφάσισε ότι πρέπει να σηκωθεί και να βοηθήσει, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα. «Ναι, ζω από τύχη» επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«“Σε παρακαλώ, βοήθησέ με”» μου είπε η Ευγενία. Τότε, την παίρνω αγκαλιά και της λέω πάτα πάνω στα πόδια μου. Την κατεβάζω μέχρι τα μισά, είχαν έρθει άλλα δυο παιδιά, την πιάνουν και την κατεβάζουν κάτω. Όταν τη βγάζουν, εγώ ξαναμπαίνω στο βαγόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Διαβάστε επίσης

Έσωσε βρέφος από το φλεγόμενο βαγόνι. Έπιασα να δω εάν έχω πόδια, χέρια, κεφάλι πάνω μου λέει ο 20χρονος φοιτητής

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων