Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού (podcast) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού (podcast)

Μια μεγάλη επιτυχία γιορτάζει το Ελληνικό σκάκι

  medlabnews.gr

Μια µεγάλη επιτυχία γιορτάζει το Ελληνικό σκάκι καθώς η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια έως 13 ετών, κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρόδο .


Ένα αστέρι ετών… 11 φαίνεται πως διαθέτει στις τάξεις του το ελληνικό σκάκι, αφού η μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Σίσκου συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες κατακτώντας χθες τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο της λίγο αφότου έκλεισε μια δεκαετία ζωής.

Η σκακίστρια του Γαλαξία Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρόδο κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών.

Το χρυσό μετάλλιο αποτελεί ουσιαστικά την επιβεβαίωση την αξιοπρόσεκτης πορείας της 11χρονης Ευαγγελίας, αφού οκτώ μήνες νωρίτερα στο Μπατούμι της Γεωργίας, μεταξύ 101 σκακιστριών από 50 χώρες κατάφερε να αναδειχθεί Τρίτη.

Όπως είχαν δηλώσει τότε οι γονείς της Ευαγγελίας, η 11χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με το σκάκι όταν ακόμη ήταν στον παιδικό σταθμό, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, και στην ηλικία των έξι ετών άρχισε να εξασκείται με τον σύλλογο. Ο πατέρας της 10χρονης επισήμανε ότι η κόρη του εξαρχής είχε μία μικρή έφεση στο σκάκι ενώ οι ικανότητές της έχουν βελτιωθεί αισθητά με τη συνεχή εξάσκηση. Οι γονείς της Ευαγγελίας προσπαθούν να κάνουν τις εμπειρίες των τουρνουά όσο πιο διασκεδαστικές γίνεται και η μικρή πρωταθλήτρια έχει κάνει πολλούς φίλους από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το εξωτερικό.

Ακούστε το podcast 

Ευαγγελία Σίσκου: Το σκάκι δεν έχει ηλικία 29/2/2024

  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων