Φίδια εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Λάρισα, Βόλο. Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, αναφέρει η εθελόντρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φίδια εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Λάρισα, Βόλο. Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, αναφέρει η εθελόντρια

Λαχτάρησαν περαστικοί

 επιμέλεια  medlabnews.gr iatrikanea

Συγκλονίζει η εθελόντρια που τη δάγκωσε οχιά:  "Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες" 

 Η εθελόντρια που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά μίλησε για τη σοβαρή νοσηλεία της και δηλώνει πως αυτό που συνέβη δε θα την σταματήσει από τη δράση της, όπου χρειαστεί να παρέμβει. 

Στο σπίτι της επέστρεψε έπειτα από μια μακρά νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη η εθελόντρια που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά στην προσπάθειά της να την ακινητοποιήσει όταν εντοπίστηκε σε σχολικό συγκρότημα. 

 Η 39χρονη βρέθηκε -μετά το δάγκωμα του ερπετού- με αναφυλακτικό σοκ στη ΜΕΘ όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για 8 ημέρες. 

Και, ευτυχώς, τελικά τα κατάφερε. Μετά από μέρες νοσηλείας της τελικά η Κωνσταντία -η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού- κατάφερε και διέφυγε τον κίνδυνο και βρίσκεται από χθες στο σπίτι της. 

 «Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, ευτυχώς είμαι καλά πια και επέστρεψα στο σπίτι μου. Τα φίδια είναι χρήσιμα και απαραίτητα για το οικοσύστημα. Σίγουρα αυτό που συνέβη δε θα με σταματήσει από τη δράση μου ως εθελόντρια όπου χρειαστεί. Όμως γνωρίζοντας πλέον ότι είμαι αλλεργική στα ερπετά δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως πάνω από όλα είναι η υγεία και οι άνθρωποί σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και ο ίδιος σου ο εαυτός. Όλοι ανησύχησαν το κατανοώ και εγώ φοβήθηκα πολύ», είπε και σημειώνει ότι σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι έτοιμη να συνεχίσει τις δράσεις της ως εθελόντρια. 

 Αγρίνιο: Οχιά δάγκωσε ηλικιωμένο

Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας Ηλικιωμένος άνδρας χρειάστηκε να διακομιστεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Πάτρας μετά από δάγκωμα οχιάς. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μεγάλη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ηλικιωμένου, από χωριό του Αγρινίου, σε νοσοκομείο της Πάτρας, μετά από δάγκωμα οχιάς, έλαβε χώρα την Κυριακή το πρωί. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατά τη διάρκεια εργασιών, ο ηλικιωμένος δέχθηκε το δάγκωμα του φιδιού. Άμεσα κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στην Πάτρα, για την χορήγηση του αντιοφικού ορού, όπως και έγινε στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Ανδρέας". ης.

Λαχτάρησαν περαστικοί, όταν αντίκρισαν ένα φίδι στο κέντρο του Βόλου

Λαχτάρησαν στη 1.30 τα ξημερώματα περαστικοί, όταν αντίκρισαν ένα φίδι στη συμβολή των οδών Κ.Καρτάλη με Μαγνήτων. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, που περισυνέλεξε το φίδι τύπου «Λαφιάτη» και το απελευθέρωσε στο φυσικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ο Λαφιάτης είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

Φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Λάρισας

Μετά το κέντρο της Λαμίας, ένα φίδι αναστάτωσε και το κέντρο της Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet.gr η εμφάνισή του έγινε στην οδό Κενταύρου και άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μεσολόγγι: Φίδι σκαρφάλωσε σε παράθυρο σπιτιού την ώρα που έτρωγε οικογένεια

Το φίδι έκανε τα μέλη της οικογένειας στο Μεσολόγγι να τα χάσουν την ώρα που κάθονταν στο τραπέζι. Το ερπετό εμφανίστηκε ξαφνικά στο οπτικό τους πεδίο…

Ένας απρόσκλητος και αναπάντεχος επισκέπτης κατατρόμαξε μια ολόκληρη οικογένεια το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαΐου την ώρα του μεσημεριανού φαγητού στο Μεσολόγγι.

Την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν στο τραπέζι είδε ξαφνικά στο παράθυρό της να σκαρφαλώνει ένα φίδι πάνω στο κλαδί μιας λεμονιάς που βρίσκεται κοντά στο παράθυρο.

Το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τον παλιό παιδικό σταθμό.

Η οικογένεια θέλησε να κοινοποιήσει το θέμα αυτό προκειμένου να προσέχουν όλοι και να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Οδηγός άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και είδε φίδι μήκους 1,5 μέτρου τυλιγμένο στον κινητήρα

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα αντίκρισε ένας οδηγός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα εθελοντών για τη διάσωση όλων των ζώων που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου "Animal Rescue and Defence Squad”, ο οδηγός του αυτοκινήτου άνοιξε το καπό του οχήματος και έκπληκτος αντίκρισε ένα φίδι να έχει τυλιχθεί στον κινητήρα!

Εθελοντές της ομάδας κλήθηκαν στο σημείο από την Πυροσβεστική και κατάφεραν να απομακρύνουν τον φίδι το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους ήταν λαφιάτης, μήκους 1,5 μέτρου.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει ένα φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων