Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ, Λάινερ διαγνώστηκε με λέμφωμα στους λεμφαδένες. Τι είναι; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ, Λάινερ διαγνώστηκε με λέμφωμα στους λεμφαδένες. Τι είναι;

οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο 30χρονος δεξιός μπακ, έδειξαν ότι πάσχει από λέμφωμα, έναν τύπο καρκίνου του αίματος

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Στέφαν Λάινερ υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γκλάντμπαχ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο 32χρονος μπακ έχει λέμφωμα στους λεμφαδένες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο 30χρονος δεξιός μπακ, έδειξαν ότι πάσχει από λέμφωμα, έναν τύπο καρκίνου του αίματος, και έχει τώρα μπροστά του αρκετούς μήνες θεραπείας.

«Ο καρκίνος έχει εντοπιστεί εξαιρετικά νωρίς και είναι αντιμετωπίσιμος με φαρμακευτική αγωγή» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει σε πλήρη υγεία και μια κανονική ζωή, συμπεριλαμβανομένου του επαγγελματικού αθλητισμού, θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή».

Ο Λάινερ εντάχθηκε το 2019 στο δυναμικό της Μπορούσια, προερχόμενος από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Έχει καταγράψει 125 συμμετοχές με τη γερμανική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τέσσερα γκολ και 13 ασίστ.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχει ο Στέφι την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Ευχόμαστε σε αυτόν και την οικογένειά του πολλή δύναμη και αισοδοξία στη μάχη εναντίον αυτής της ασθένειας» δήλωσε το μέλος του αθλητικού συμβουλίου της Γκλάντμπαχ, Ρόλαντ Φίρκους.

Το λέμφωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί όταν προκύψει σφάλμα στον τρόπο παραγωγής ενός λεμφοκυττάρου. Αυτό οδηγεί σε ένα μη φυσιολογικό κύτταρο που λόγω του ανεξέλεγκτου, μη φυσιολογικού πολλαπλασιασμού του με μεγάλη ταχύτητα καθίσταται καρκινικό. Όπως τα φυσιολογικά λεμφοκύτταρα, έτσι και τα καρκινικά λεμφοκύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του σπλήνα, του μυελού των οστών, του αίματος ή άλλων οργάνων.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καρκίνου στο λεμφικό σύστημα:

• Νόσος Hodgkin
• Μη-Hodgkin λέμφωμα

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων