Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, ο Γεράσιμος επέστρεψε από την Γερμανία και νοσηλεύεται με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, ο Γεράσιμος επέστρεψε από την Γερμανία και νοσηλεύεται με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Ο Γεράσιμος βρισκόταν σε Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας το International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο της Γερμανίας
 

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea


Σε μονάδα εντατική θεραπείας νοσηλεύεται και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο, μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όσοι επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι βρήκαν τραγικό θάνατο, εκτός από ένα άτομο.

Μάχη δίνει ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να βγει ζωντανός από το πρώτο βαγόνι που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. 100 μέρες μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, ο Βολιώτης Γεράσιμος – Ιάσονας, πέρασε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γεράσιμος είχε μεταφερθεί στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου μετά από 105 μέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα μετέβη σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο, το οποίο ειδικεύεται στις εγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Γεράσιμος βρισκόταν σε Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας το International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο της Γερμανίας, που θεωρείται από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης στον κόσμο όπου φαίνεται ότι μολύνθηκε με ανθεκτικό μύκητα.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα, οι οποίες ήθελαν τον νεαρό «μαχητή» της ζωής να μεταφέρεται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θεραπειών αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο του Ανόβερου σε άλλο πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη δεν φαίνεται να έχουν καμία απολύτως βάση. Πλέον, ο Γεράσιμος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ του αρχικού νοσοκομείου από τους θεράποντες ιατρούς του κέντρου Αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν εν γνώσει των υπευθύνων του International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο, ότι ο νεαρός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που όλο αυτό το διάστημα έχει συνεχώς στο πλευρό του την οικογένειά του, έχει προσβληθεί από τον εν λόγω ενδονοσοκομειακό μύκητα. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να τον δεχθούν στο κέντρο και καθησύχασαν τους γονείς του ότι θα καταβαλλόταν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταπολεμηθεί η μόλυνση και ο Γεράσιμος να υποβληθεί στις απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης.

Ομως, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, ο μύκητας αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικός στα φάρμακα. Ετσι, μόλις 10 ημέρες μετά τη μεταφορά του στη Γερμανία, υπό τον φόβο διασποράς στο κέντρο, οι υπεύθυνοί του ενημέρωσαν τους γονείς του Βολιώτη φοιτητή ότι δεν μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν άλλο, παρόλο που είχαν εισπράξει και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για θεραπείες μηνών!

Ο Γεράσιμος, ο οποίος επέζησε από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο, ανοίγει κατά διαστήματα τα μάτια του, σηκώνει και κινεί ελάχιστα τα χέρια του, σε μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την οικογένεια του 21χρονου είχε αποτελέσει η μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο δρόμος που έχει να διανύσει ο νεαρός Βολιώτης, ώσπου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του, μοιάζει μακρύς και ανηφορικός.

Οι προσευχές όλων μαζί του και στην οικογένειά του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων