Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Ένας γιατρός απαντά στις ερωτήσεις των ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Ένας γιατρός απαντά στις ερωτήσεις των ασθενών

"Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που ενισχύει τις ικανότητές μας - δεν τις αντικαθιστά".
Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Ένας γιατρός απαντά στις ερωτήσεις των ασθενών

medlabnews.gr iatrikanea

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εισέρχεται στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης - εμφανιζόμενη παντού, από τις εξετάσεις υπερήχων έως την ανάπτυξη φαρμάκων και τα γραφεία των γιατρών - ορισμένοι ασθενείς μπορεί να είναι αβέβαιοι, περίεργοι ή ανήσυχοι για το πώς θα επηρεάσει τους ίδιους ή την ιατρική τους περίθαλψη.

Ο Dr. Harvey Castro, ιατρός επειγόντων περιστατικών στο Coppell του Τέξας, είναι επίσης σύμβουλος και ομιλητής σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ChatGPT στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο Castro μοιράστηκε με το Fox News Digital μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που θέτουν οι ασθενείς σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον ιατρικό τομέα - και έδωσε τις απαντήσεις του.

1. Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη - και πώς χρησιμοποιείται στην υγειονομική περίθαλψη;

"Η τεχνητή νοημοσύνη, είναι μια τεχνολογία που μιμείται την ανθρώπινη νοημοσύνη. Στην υγειονομική περίθαλψη, χρησιμοποιείται για την ανάλυση ιατρικών δεδομένων, τη βοήθεια στη διάγνωση και την εξατομίκευση των θεραπευτικών πλάνων".

Και πρόσθεσε: "Είναι σαν να έχουμε ένα επιπλέον σύνολο ειδικών ματιών που μας βοηθούν να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα".

2. Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη στη διάγνωση ή τη θεραπεία;

"Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ιατρικά αρχεία, εργαστηριακά αποτελέσματα και απεικονιστικές μελέτες για να μας βοηθήσει να κάνουμε μια πιο ακριβή διάγνωση. Είναι ένα εργαλείο που υποστηρίζει την κλινική μας κρίση, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνουμε υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες στο σχέδιο θεραπείας".

3. Πώς εξατομικεύει η τεχνητή νοημοσύνη την υγειονομική περίθαλψη;

"Η τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τη θεραπεία στις μοναδικές ανάγκες του ασθενούς αναλύοντας τα ιατρικά δεδομένα. Είναι σαν να έχουμε έναν εξατομικευμένο ιατρικό βοηθό που μας βοηθά να επιλέξουμε τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό και τα ατομικά χαρακτηριστικά".

4. Πώς συμπληρώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη φροντίδα που παρέχεται από τους επαγγελματίες υγείας;

"Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που ενισχύει τις ικανότητές μας - δεν τις αντικαθιστά".

"Μπορεί να επεξεργάζεται γρήγορα τις πληροφορίες και να εντοπίζει μοτίβα που ίσως μας διαφεύγουν, επιτρέποντάς μας να εστιάζουμε περισσότερο σε εσάς, τον ασθενή, και να παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα."

5. Θα αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη τους ανθρώπινους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης;

"Όχι, η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Είναι ένα εργαλείο που μας βοηθάει, αλλά δεν διαθέτει την ενσυναίσθηση, την ηθική κρίση και την προσωπική επαφή που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει. Συνεργαζόμαστε με την ΤΝ για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα".

6. Ποια είναι τα οφέλη και οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση της ΤΝ στην υγειονομική περίθαλψη;

"Τα οφέλη της ΤΝ περιλαμβάνουν ακριβέστερες διαγνώσεις, εξατομικευμένες θεραπείες και αποτελεσματική φροντίδα. Ωστόσο, όπως κάθε τεχνολογία, πρέπει να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα. Οι δυνητικοί κίνδυνοι μπορεί να περιλαμβάνουν ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών ιατρικών δεδομένων ή προκαταλήψεις στα μοντέλα ΤΝ. Λαμβάνουμε όμως όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μετριάσουμε αυτούς τους κινδύνους".

7. Είναι ασφαλής η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε ιατρικές διαδικασίες;

"Ναι, η τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάζεται αυστηρά και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας στις ιατρικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, στη χειρουργική, η ΤΝ μπορεί να μας καθοδηγήσει με ακρίβεια, βελτιώνοντας τα αποτελέσματα και τους χρόνους ανάρρωσης. Η ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητά μας".

8. Πώς μπορώ να επωφεληθώ από την τεχνητή νοημοσύνη στο ταξίδι μου στην υγειονομική περίθαλψη;

"Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην υγεία σας. Από εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας έως εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη που σας βοηθούν να διαχειρίζεστε χρόνιες παθήσεις, η ΤΝ είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο ταξίδι της υγειονομικής σας περίθαλψης, υποστηρίζοντας εσάς και την ιατρική σας ομάδα."

9. Πώς διασφαλίζει η ΤΝ το απόρρητο και την ασφάλεια των ιατρικών δεδομένων μου;

"Τα συστήματα ΤΝ στην υγειονομική περίθαλψη τηρούν αυστηρούς κανονισμούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Τα δεδομένα υγείας σας κρυπτογραφούνται και χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα".

"Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ιδιωτική σας ζωή", πρόσθεσε ο Δρ Castro, "και διασφαλίζουμε ότι όλες οι πληροφορίες αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και εμπιστευτικότητα".

Πηγή: nypost.com

Διαβάστε επίσης:

Άλμα της Τεχνητής Νοημοσύνης: Το πρώτο φάρμακο που δημιουργήθηκε ποτέ μέσω AI δοκιμάζεται σε ασθενείς

Πρωτοποριακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έκανε παράλυτο να ξαναπερπατήσει. Δείτε το video


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων