Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα γύρω από τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα. Οι γιατροί μας καθησύχαζαν λέει ο πατέρας της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα γύρω από τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα. Οι γιατροί μας καθησύχαζαν λέει ο πατέρας της

Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί.

medlabnews.gr iatrikanea 

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα γύρω από τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας και έπειτα από αρκετές ημέρες κατέληξε.

Επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας φέρονται να ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 13/9 από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ένας εκ των τριών ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σορό της αδικοχαμένης κοπέλας στα Γιάννενα και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειάς της, ανέφερε ότι «θα δούμε στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για το ποια όργανα συμμετείχαν στις επιπλοκές και στην κατάληξη της 20χρονης. Σίγουρα η καρδιά, τα νεφρά, αλλά πρέπει να εξετάσουμε και την σειρά που κατέρρευσαν. Γιατί ένας άνθρωπος με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα σε νοσοκομείο, δεν δικαιολογείται να κάνει σηπτικό σοκ. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και ο ιατρικός φάκελος θα δώσει τις απαντήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «η κοπέλα έπασχε από οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, η οποία ουσιαστικά προκάλεσε μία γενικευμένη συστηματική κατάρρευση των οργάνων και η νεαρή τελικά κατέρρευσε. Η λοίμωξη ξέφυγε από τα όρια των αμυγδάλων και άρχισε να κάνει μια ολοσωματική κατάρρευση». Η 20χρονη «δεν είχε κάποιο πρόβλημα από πριν. Οι λοιμώξεις μπορεί να εξελιχθούν και να καταλήξουν σε σηπτικό σοκ, πολυοργανική ανεπάρκεια», επισημαίνει.

Σε ερώτηση για το εάν η νεαρή κοπέλα είχε λάβει ή όχι αντιβίωση, ο ίδιος απάντησε ότι «τα ερωτήματα όσον αφορά στην φαρμακευτική αγωγή, θα απαντηθούν όταν θα έχω τον ιατρικό φάκελο. Δεν έχω ακόμα φάκελο από τη νοσηλεία της, δεν έχουμε εικόνα τι έχει γίνει».

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο», είπε ο πατέρας της νεαρής από τη Χίο, η οποία μπήκε στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και ξαφνικά πέθανε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να προστατεύσω και τα υπόλοιπα παιδιά». Ενώ πρόσθεσε: «Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό».

Σύμφωνα με όσα γράφονται στα αστυνομικά έγγραφα, η ώρα θανάτου ήταν στις 12.33 της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρονται τα εξής: «Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση».

Τώρα τα μέλη της οικογένειας της περιμένουν πλέον την ιατροδικαστική, η οποία θα δώσει τις ακριβείς απαντήσεις για το θάνατο της 20χρονης, ενώ έχει δοθεί εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Την ίδια στιγμή και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της φοιτήτριας από τη Χίο.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η εντολή για την προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ότι σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα δοθούν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της 20χρονης.

Ο ίδιος εξέφρασε τα ειλικρινά συλλυπητήριά του στην οικογένεια της φοιτήτριας και δήλωσε συγκλονισμένος από το τραγικό γεγονός.

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε» σημείωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι κατέληξε.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της»

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» δήλωσε ο θείος της 20χρονης.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της αλλά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γιατί εμείς έχουμε μάθει να σώζουμε ζωές ασθενών και όχι να χάνουμε νέους ανθρώπους» σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Η εντολή για την προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ότι σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα δοθούν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της 20χρονης.

Ο ίδιος εξέφρασε τα ειλικρινά συλλυπητήριά του στην οικογένεια της φοιτήτριας και δήλωσε συγκλονισμένος από το τραγικό γεγονός. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης 20χρονης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων