Επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια 15χρονη στο Παίδων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια 15χρονη στο Παίδων

Μία 15χρονη, που βρίσκεται με εισαγγελική εντολή πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο

medlabnews.gr iatrikanea 

«Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτικού προσωπικού δημόσιου νοσοκομείου σημειώθηκε.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, χθες, Κυριακή, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μία 15χρονη, που βρίσκεται με εισαγγελική εντολή πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιτέθηκε και τραυμάτισε μία νοσηλεύτρια.

Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ η 15χρονη και ο αδελφός της φιλοξενούνται, με εντολή εισαγγελέα σε παιδιατρική κλινική παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος Η 15χρονη και ο αδελφός της νοσηλεύονται με κοροναϊό και βρίσκονται σε απομόνωση σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής.

«Όταν η νοσηλεύτρια είδε το κορίτσι να βγαίνει από τον θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε η 15χρονη της επιτέθηκε» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 45 κακοποιημένα παιδιά από διάφορες αιτίες βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα σε παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων.

«Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις, γίνονται φορείς μετάδοσης λοιμώξεων, όπως εν προκειμένω η 15χρονη. Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων