Η ανήλικη είχε γίνει πειραματόζωο. «Θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή» έλεγε στους γονείς της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ανήλικη είχε γίνει πειραματόζωο. «Θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή» έλεγε στους γονείς της

Έκανε τουλάχιστον 20 προσπάθειες για να ξεφύγει

 medlabnews.gr iatrikanea

«Μαμά είμαι καλά θέλω να ξεκινήσω μία νέα ζωή», είχε πει η 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή, μετά κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που κατανάλωσε στο «σπίτι του θανάτου» στον Βύρωνα, σε μία από τις τελευταίες συνομιλίες με τους γονείς της.

Η ανήλικη ήθελε να γραφτεί σε νυχτερινό λύκειο και να κάνει μια καινούρια αρχή.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 16χρονη αποτελεί το νεαρότερό θύμα ναρκωτικών της χώρας.

Έκανε τουλάχιστον 20 προσπάθειες για να ξεφύγει

Τα τελευταία χρόνια έκανε τουλάχιστον 20 προσπάθειες για να ξεφύγει η 16χρονη από τον κλοιό της συμμορίας που της χορήγησε το ναρκωτικό σίσα. Όμως ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανεπαρκής.

«Ζητούσαν βοήθεια και όλες οι πόρτες ήταν κλειστές»v «Θα αναδείξουμε και τις ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμό, γιατί όταν πια είχε γίνει αντιληπτό από τους γονείς το τι συνέβαινε από όπου κι αν προσπαθούσαν να αποταθούν για να ζητήσουν βοήθεια, οι πόρτες ήταν κλειστές», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 16χρονης, Νίκη Αραμπατζή.

Η 16χρονη πήγε 3 φορές σε δομή στα Δυτικά Προάστια, με τη θεραπεία να σταματά πρόωρα για τυπικούς λόγους.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, η 16χρονη έφυγε χωρίς να υπάρχει καμία εποπτεία, ενώ για κάποιο διάστημα είχε κρατηθεί σε διαμέρισμα στο Περιστέρι που το είχε ένας 21χρονος που είχε γνωρίσει στη δομή, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για αρπαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κέντρο στα Νότια Προάστια υπήρξε άρνηση των εκπροσώπων του νοσηλευτηρίου για να κρατήσουν το κορίτσι μέχρι την αποθεραπεία του.

«Υπήρχε πολύ μεγάλη ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού. Πρέπει να καταλάβει η κοινωνία και οι γονείς ότι πρέπει να αφυπνιστούν, ότι πρέπει να πάρουν τα μηνύματα νωρίς και εγκαίρως, γιατί εάν δεν πάρουν τα μηνύματα νωρίς να ξέρετε ότι δεν υπάρχει βοήθεια όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε η κυρία Αραμπατζή.

Η πίεση των αδίστακτων εμπόρων του θανάτου και ο κορεσμός των κρατικών δομών δεν βοήθησαν την έφηβη κοπέλα να δεχτεί την απαραίτητη βοήθεια που ίσως την κρατούσε στη ζωή.

«Δεν την άφησαν να γυρίσει στο σπίτι»

«Γνώριζα ότι η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι όταν ήταν με αυτούς. Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει, παρά τη θέληση της» δήλωσε η μητέρα της 16χρονης.

Οι συλλήψεις ανηλίκων για υποθέσεις ναρκωτικών έχουν αυξηθεί σύμφωνα με την αστυνομία κατά 20% τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων