Περίεργες ανατροπές στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. «Ολα είναι πλαστογραφημένα» λέει ο αντιδήμαρχος Λάρισας για 16χρονο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Περίεργες ανατροπές στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. «Ολα είναι πλαστογραφημένα» λέει ο αντιδήμαρχος Λάρισας για 16χρονο

Θύελλα ανατροπών μετά από έγγραφο που διέρρευσε την Τρίτη, που δήλωνε πως ο 16χρονος που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο

 

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Θύελλα ανατροπών μετά από έγγραφο που διέρρευσε την Τρίτη, που δήλωνε πως ο 16χρονος που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο, μαζί με τη μητέρα του, ανασκεύασαν μέσω επιστολής.

Η μητέρα του 16χρονου επιμένει ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε σε αυτή την επιστολή και οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.

Παρακάτω θα δείτε το έγγραφο που προκάλεσε σάλο, με την υποτιθέμενη κατάθεση της μητέρας του 16χρονου. Κάτω από το κείμενο στο οποίο γινόταν λόγος για ψέματα του γιου της σε βάρος του πατρός Αντωνίου, η σφραγίδα των ΚΕΠ, η ένδειξη του δήμου Λάρισας και από κάτω το ονοματεπώνυμο της μητέρας και ο αριθμός της αστυνομικής της ταυτότητας.

Τα στοιχεία στο έγγραφο που δείχνουν πλαστογραφία

Όλα όπως αποκαλύπτει στην τηλεόραση του Mega ο αντιδήμαρχος Λάρισας, είναι πλαστογραφημένα και μάλιστα η σύγκριση των στοιχείων είναι αποκαλυπτική. Στο έγγραφο το επώνυμο της μητέρας ξεκινάει από Κ όπως φαίνεται, ενώ στην πραγματικότητα αρχίζει από ΓΚ, όπως φαίνεται στην αστυνομική της ταυτότητα.

Λάθος είναι και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στο έγγραφο αρχίζει από ΑΟ65, ενώ στη γνήσια από ΑΝ κι συνεχίζεται με διαφορετικά νούμερα. Πλαστή σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Λάρισας είναι η σφραγίδα του δήμου, αλλά και η διπλανή που παραπέμπει σε ΚΕΠ της πόλης.

«Δεν υπάρχει τέτοιος υπάλληλος στα ΚΕΠ Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια δεν λέγεται Λάρισας, αλλά Λαρισαίων», είπε ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων στο Mega.

Έκπληκτη έμεινε η μητέρα του 16χρονου

Την ώρα που η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος ευχαριστούσαν τον 16χρονο και τη μητέρα του, βέβαιοι πως είχαν αλλάξει τις αρχικές καταθέσεις τους, η γυναίκα δήλωνε έκπληκτη καθώς όπως ανέφερε ουδέποτε πήγε στα ΚΕΠ της Λάρισας και ποτέ, όπως είπε, δεν της πέρασε από το μυαλό να πάρει πίσω τις σοβαρότατες καταγγελίες.

Ο 16χρονος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της Κιβωτού, με τον άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης, να κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή για ασύστολα ψέματα και μια ενορχηστρωμένη σκευωρία σε βάρος του.

Τη νέα ανατροπή δεδομένων αναλύει με τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν και ο πατέρας Αντώνιος, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος τόσο ο ίδιος, όσο και η πρεσβυτέρα του, η κυρία Σταματία Γεωργαντή, που προχθές έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένη.

Θέση πήρε και η μητέρα του 19χρονου που είχε κάνει την πρώτη καταγγελία σε βάρος του πατρός Αντωνίου και ουσιαστικά είχε ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην Κιβωτό.

Πλέον οι δύο μητέρες επιμένουν στις σοβαρότατες καταγγελίες και περιμένουν τη δίκη του άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης.

Οι σφραγίδες πλαστές, τα στοιχεία αναληθή ακόμα και το επίθετο της μητέρας του 16χρονου, με τις Αρχές να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα σημάδια της πλαστογραφίας

«Πρόκειται για πλαστό έγγραφο», είπε στο κανάλι ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, καθώς εδώ και δεκαετίες ο Δήμος ονομάζεται Λαρισαίων και όχι Λάρισας, ενώ ο υπάλληλος που υπογράφει το έγγραφο δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για απάτη και τόνισε πως ο εισαγγελέας θα πρέπει αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη για ηθική αυτουργία και ευθύνη του δικηγόρου, αλλά και του δημοσιογράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο.

Ο κος Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως ο 16χρονος επικοινώνησε με τη μητέρα του και της εκμυστηρεύτηκε πως δέχεται πιέσεις για να αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς και απειλές για τη ζωή εκείνου, αλλά και της μητέρας του.

Όργιο παρατυπιών εντόπισε η νέα Διοίκηση – Παιδιά φιλοξενούνταν σε κτίρια χωρίς άδειες

Κτίρια χωρίς νόμιμες άδειες, εργαζόμενους ανασφάλιστους και μη καταρτισμένους και πλήθος παρατυπιών, εντόπισε η νέα προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Πλαστή η επιστολή, δεν υπάρχει ο υπάλληλος που υπογράφει» λέει ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων

Στις 24 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται η θητεία της προσωρινής διοίκησης της Κιβωτού και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, το απόγευμα της Πέμπτης (16/11), η αρμόδια Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η πρόεδρος της διοίκησης του οργανισμού Αθηνά Μαρτίνου, μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, για τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της νέας διοίκησης, ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα κακώς κείμενα που εντόπισαν τα μέλη του νέου ΔΣ όταν πρωτομπήκαν στις δομές της Κιβωτού.

Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν τα μέλη της νέας διοίκησης ήταν να κλείσουν δομές στον Άνω Βόλο, στην Άνοιξη αλλά και ένα σπίτι στη Χίο, καθώς τα κτήρια αυτά που φιλοξενούσαν παιδιά ήταν χωρίς νόμιμη άδεια.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα χρόνο μετά, η νέα διοίκηση ολοκλήρωσε την διαδικασία αδειοδότησης όλων των κτιρίων που διαμένουν παιδιά. Προσέλαβε καταρτισμένο και κατάλληλο προσωπικό για όλες τις δομές, καθώς είδαν ότι πολλοί που εργάζονταν στην Κιβωτό δεν ήταν καταρτισμένοι, ενώ κάποιοι εργάζονταν παράτυπα, ανασφάλιστοι. Ακόμη, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: τι γίνεται με τα έσοδα της Κιβωτού; Έχουν περιοριστεί πολύ οι δωρεές, έχουν πια αυξηθεί οι δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ταμειακά διαθέσιμα μπορούν να συντηρήσουν την Κιβωτό για περίπου 1μιση με 2 χρόνια ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, με υπουργική απόφαση αναμένεται να παρατείνει την θητεία της προσωρινής διοίκησης για έναν χρόνο ακόμη.

Γιατί είναι συχνή η ανάκληση κατάθεσης στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Είναι σύνηθες, την αποκάλυψη της κακοποίησης του θύματος να ακολουθεί η ανάκληση; Πόσο συχνά τα παιδιά θύματα ανακαλούν την πρώτη τους κατάθεση;

Απάντηση: Οι διεθνείς έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η ανάκληση αυτής της κατάθεσης είναι πολύ συχνή. Ηδη από τη δεκαετία του 80 έχει αποδεχθεί ότι η ανάκληση αποτελεί το τελικό στάδιο της αποκάλυψης της θυματοποίησης. Σύγχρονες έρευνες επισημαίνουν ότι το θύμα ανακαλεί για μία σειρά από λόγους. Σύμφωνα με τον ειδικό στο πεδίο στη δικανική συνέντευξης (Summit) η ανάκληση αποτελεί το πέμπτο στάδιο της δυναμικής διαδικασίας αποκάλυψης

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το βίωμα έντονων συνασθημάτων φόβου για το τι ακολουθήσει, η εκτόξευση απειλών από το θύτη, η ανασφάλεια για τα αντίποινα, το στίγμα, η διαπόμπευση αποτελούν συνήθεις λόγους. Ιδιαίτερα αν η πρώτη κατάθεση δεν έχει παρθεί κάτω από τις συνθήκες που προβλέπουν τα διεθνή πρωτόκολλα, το στρες για το παιδί-θύμα αυξάνεται ακόμα πιο πολύ.

Είναι πολύ φυσιολογικό για ένα παιδί να μην επιθυμεί να υποστούν την οποιαδήποτε συνέπεια άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος. Η πίεση, δε, που δημιουργείται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, πολλές φορές και λόγω της δημοσιότητας είναι συχνά τέτοια που τα παιδιά δεν μπορούν να την διαχειριστούν, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη προστασία από τους κρατικούς φορείς.

Εν προκειμένω, στην υπόθεση του 16χρονου, συντρέχουν δύο τουλάχιστον λόγοι ανησυχίας. Η ιδιαίτερη ευαλωτότητα της οικογένειας και ο τεράστιος αντίκτυπος της υπόθεσης στην κοινή γνώμη.

Ερωτηματικά για το timing

Στο νομικό πεδίο, πριν από λίγο καιρό είχε ληφθεί η απόφαση της μη προφυλάκισης και της επιβολής περιοριστικών όρων. Μετά τη θετική εισήγηση του Εισαγγελέα αναμένεται πλέον απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Τέλος, στις 11 Δεκεμβρίου αρχίζει η δίκη για το κομμάτι των σωματικών τιμωριών. Αρα προκύπτουν ερωτήματα και το χρόνο της ανάκλησης των πρώτων καταθέσεων.

Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές το παιδί (ο 16χρονος που κατέθεσε) παραμένει στη δομή της Κιβωτού σε πόλη της Θεσσαλίας. Η νέα διοίκηση της δομής από την πλευρά της έχει στείλει στη δικαιοσύνη πολλές καταγγελίες στις οποίες οι καταγγέλλοντες είχαν μιλήσει “για πολύ έντονη πίεση”.

Απειλές στα παιδιά-θύματα αλλά και σε άλλα είχαμε καταγράψει ρεπορταζιακά και από το NEWS 24/7 χωρίς ποτέ να διαψευστούμε. Αλλωστε για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της υπόθεσης τα γεγονότα αυτά παραβίαζαν… ανοιχτές θύρες.

Συμπέρασμα: Η ανάκληση της αρχικής κατάθεσης ενός σεξουαλικά κακοποιημένου παιδιού σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία δεν το καθιστά σε καμία περίπτωση αναξιόπιστο. Αντιθέτως, ισχυροποιεί την αλήθεια των ισχυρισμών του. Ουδείς όμως γνωρίζει αν στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει πράγματι ανάκληση με ό,τι αυτό συνεπάγεται…


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων