Δεν έχει ξεχαστεί η υπόθεση του χάσκι. Αίτηση για νέο πραγματογνώμονα καταθέτει η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν έχει ξεχαστεί η υπόθεση του χάσκι. Αίτηση για νέο πραγματογνώμονα καταθέτει η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων

Καταθέτει αίτηση για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης

 

medlabnews.gr 

Τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα μετά τις εορτές όπου η Αράχωβα πλημμύρισε από εκδρομείς και υπήρχε πληρότητα 100% δεν ξανακούσαμε για την υπόθεση του Χάσκι Ολιβερ που σκοτώθηκε πριν δύο μήνες. 

Ευνόητο είναι να σκεφτεί κάποιος ότι βρέθηκε ευκαιρία να κουκουλωθεί η υπόθεση μια και γράφτηκαν διάφορα σχετικά άλλοι έλεγαν ότι γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που έκανε ό,τι έκανε στο Χάσκι και θα το ανακοινώσουν και άλλοι πάλι έλεγαν ότι το Χάσκι έμπλεξε σε καβγά με άλλα ζώα και ήταν η αιτία που σκοτώθηκε. 

Σε συνέχεια της εξέλιξης της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τον άγριο θάνατο του χάσκι, η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, καταθέτει αίτηση για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης που καταθέτει η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νικόλαος Παπαϊωάννου δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις κακώσεις που έφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση του σκύλου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Η ανωτέρω διάγνωση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον οποίο δεν ήρθε σε επαφή ο διορισμένος πραγματογνώμων, σημειώνουν στην αίτηση τους τα μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τον «Ολιβερ», το σκυλί εν ζωή δεν είχε αναιμικούς βλεννογόνους. Είχε καλή επαναπλήρωση τριχοειδών αγγείων ( μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα) και δεν παρουσίασε ταχυκαρδία, ούτε ταχύπνοια. Το μοναδικό το οποίο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την κυρία Τόλα, ήταν οι αφόρητοι πόνοι.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αίτησης, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά. Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και για αυτό το λόγο το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.

Ακόμη σημειώνεται ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα δάγκωμα στο σώμα του σκύλου παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, μικρής σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής, για το οποίο υπάρχει σχετική μαρτυρία. Ούτε όμως διαπιστώθηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη. Ο θάνατος του «Όλιβερ» επήλθε από ανακοπή λόγω του βασανισμού που υπέστη το άτυχο ζώο, επισημαίνεται στην αίτηση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων