Χαρισματικός μαθητής δημοτικού βγαίνει πρώτος σε διαγωνισμούς μαθηματικών. 'Έβγαλε 499 στα 504 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαρισματικός μαθητής δημοτικού βγαίνει πρώτος σε διαγωνισμούς μαθηματικών. 'Έβγαλε 499 στα 504

Ο μικρός Ανδρέας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς τα μαθηματικά είναι γι’ αυτόν μια μεγάλη αγάπη στη ζωή του

 medlabnews.gr iatrikanea

Ενας 11χρονος Λαρισαίος «έσπασε το κοντέρ» χρόνου σε μαθηματικές λύσεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Θαλής», στον οποίο μάλιστα ήταν και ο μικρότερος σε ηλικία. Πρόκειται για τον Γρηγόριο Ανδρέα Καμπίσιο, που είναι μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού στη Λάρισα, αλλά διαγωνίστηκε κατά εξαίρεση στην κατηγορία του Γυμνασίου, στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, λόγω του ταλέντου του, μετά από πρόταση και προτροπή της δασκάλας του στο σχολείο.

Ο μικρός Ανδρέας, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία“, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς τα μαθηματικά είναι γι’ αυτόν μια μεγάλη αγάπη στη ζωή του. Είναι ένα παιδί που οι αριθμοί αποτελούν μια πρόκληση και η λύση των ασκήσεων και των μαθηματικών προβλημάτων των, εξιτάρουν το ενδιαφέρον του.

Κατάφερε να ολοκληρώσει τη γραπτή εξέταση του διαγωνισμού «Θαλής», μέσα σε 45 λεπτά, αν και είχε περιθώριο τρεις ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άγγιξε το άριστο. 

Του ανακοινώθηκε ότι προχωρά στη Β’ φάση και συγκεκριμένα στον διαγωνισμό «Ευκλείδης», ενώ ο επόμενος και τελικός στόχος είναι ο διαγωνισμός «Αρχιμήδης», οι νικητές του οποίου συγκροτούν την Ολυμπιακή ομάδα μαθηματικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αυτοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα από τον οποίο θα επιλεγούν εκείνοι που θα συγκροτήσουν τις ομά δες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή και στις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες. 

Η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι ένας από τους υψηλότερου κύρους διαγωνισμούς μαθηματικών στον κόσμο. Με αφορμή την πρόκρισή του, μιλήσαμε μαζί του, για την αγάπη του στα μαθηματικά και μας είν πε αυθόρμητα: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί, με τη μια μου αγάπη το ποδόσφαιρο γυμνάζω το σώμα και με την άλλη μου αγάπη τα μαθηματικά, γυμνάζω το μυαλό, και μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας λαμβάνει διακρίσεις και υποτροφίες στα μαθηματικά, η πρώτη του διάκριση ήταν στην πρώτη Δημοτικού στον μαθηματικό διαγωνισμό Καγκουρό και η πιο πρόσφατη διάκρισή του (πριν τον θαλή) ήταν στον διαγωνισμό για «χαρισματικά παιδιά» του Ανατόλια Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη όπου διακρίθηκε με σκορ 499 στα 504 και πήρε τον τίτλο του «χαρισματικού παιδιού στη μαθηματική σκέψη».

Όμως ο «Θαλής» είναι ο πρώτος του διαγωνισμός του Ανδρέα, ανάμεσα σε παιδιά Γυμνασίου. Να σημειώσουμε πως ο διαγωνισμός «Θαλής» απευθύνεται σε παιδιά Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α,Β,Γ Λυκείου. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αν η δασκάλα αναγνωρίσει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο σε παιδί Δημοτικού, με ειδική άδεια που ζητείται από τη δασκάλα στη μαθηματική εταιρεία και με τη συγκατάθεση γονέων, παίρνουν μέρος παιδιά Δημοτικού. Στη φετινή λίστα επιτυχόντων, που έχει ανακοινωθεί, ο Γρηγόρης Ανδρέας Καμπίσιος αναφέρεται με τους επιτυχόντες της Β’ Γυμνασίου. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα κατακτήσει μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, τότε τα μέλη της εισάγονται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις σε Μαθηματικές Σχολές, ενώ μοριοδοτούνται και για άλλες Σχολές των ΑΕΙ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων