Τάνια Τρύπη. Η Αγάπη ήταν 4,5 μηνών, όταν βρέθηκε βιασμένη όπως ο Όλιβερ της Αράχωβας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τάνια Τρύπη. Η Αγάπη ήταν 4,5 μηνών, όταν βρέθηκε βιασμένη όπως ο Όλιβερ της Αράχωβας

Ήταν άμεση η επέμβαση μιας εθελόντριας, που τη βρήκε, την πήγε στον γιατρό την έραψαν, τη φυγάδεψαν

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Τάνια Τρύπη, η γνωστή ηθοποιός που έχει έντονη φιλοζωική δράση, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μουσούδες» στο Action 24. Μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση της με τον βιγκανισμό ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στους τετράποδους φίλους. Συγκλόνισε όμως όταν στάθηκε στις κακοποιήσεις ζώων: εξομολογήθηκε το φριχτό περιστατικό με τη σκυλίτσα που υιοθέτησε και εξέφρασε την πεποίθησή της πως ο σκύλος της βίωσε ό,τι και ο Όλιβερ της Αράχωβας.

«Πιστεύω στην απόλυτη ισότητα και την ειρήνη εξού και ο βιγκαξισμός. Είμαι βίγκαν πάρα πολλά χρόνια. Δεν ήθελα ενώ μαγείρευα δεν κατανάλωνα. Κάποια στιγμή έσκασε ένα πολύ σοκαριστικό βίντεο, στο ίντερνετ, που έπαιρναν ένα μικρό αγελαδάκι με τη μαμά του και εκεί άρχισα να το ψάχνω για να δω τι γίνεται. Ξέρεις, μόδα, γούνα καλλυντικά, γενικά ζωικά παράγωγα».

«Δεν θέλω να τα λέω οικόσιτα. Τα τελευταία χρόνια έχω ένα γερμανικό ποιμενικό, τη Λύκαινα, η άλλη είναι τσοπάνα, η Αγάπη και ένα γουέστι που το βρήκαμε πεταμένο σε ένα μπαλκόνι. Παρακαλούσαμε να μας τον δώσουν και όταν απειλήσαμε με καταγγελία μας τον έδωσαν, ξαναέγινε κουτάβι αυτός».

«Η Αγάπη ήταν 4,5 μηνών, όταν βρέθηκε βιασμένη»

«Η Αγάπη είναι τώρα 2,5 ετών. Ήταν 4,5 μηνών, όταν βρέθηκε βιασμένη παρά φύση και κατά φύση από ανθρώπους, σαν τον Όλιβερ. Ήταν άμεση η επέμβαση μιας εθελόντριας, που τη βρήκε, την πήγε στον γιατρό την έραψαν, τη φυγάδεψαν και όταν αναρτήθηκε επικοινώνησα έστειλα ταξί και την πήρα. Δεν μπορούσα να την πάρω αμέσως, επρεπε να περιμένω 15 μέρες για να έρθει σε εμένα. Το ζώο ήταν με μορφίνες. Λειτουργώ με το ένστικτο, όταν είδα την ανάρτηση το πρώτο μου καρδιοχτύπι ήταν “αυτό πρέπει φύγει και να έρθει σε εμένα».

«Όταν την πρωτοπήρα, γιατί άλλαξε όλα της τα δόντια σε μένα, ήταν ήδη 12 κιλά. Τώρα είναι 40. Όσο μπορούσε πήδαγε επειδή πονούσε πάρα πολύ μου άρπαζε το μπουφάν και το τράβαγε, το έσκιζε. Μας ήξερε όλη η γειτονιά καθόμασταν και μόλις της περνούσε αυτό συνεχίζαμε. Με δοκίμαζε, με μάθαινε και τη μάθαινα. Θέλει πάρα πολύ υπομονή και πάρα πολύ χρόνο».

«Τώρα έχει θέματα πολλά όμως είναι ελεγχόμενα. Ενώ περπατάμε κανονικά κάτι συμβαίνει με το έντερό της. Κάναμε μία πολύ σοβαρή εξέταση για να δούμε αν έχει το αυτοάνοσο Άντισον, ευτυχώς βγήκε αρνητικό. Πολλά κακοποιημένα ζώα σκάνε αυτοάνοσα όπως και στους ανθρώπους, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτό. Τώρα μετά από δύο χρόνια, όταν περπατάμε στο δρόμο μου δείχνει ποιος την κακοποίησε, μορφολογικά το εννοώ».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων