Τον Μπάμπη τον έφαγε το κύκλωμα. Οι δύο θάνατοι που περιπλέκουν την υπόθεση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τον Μπάμπη τον έφαγε το κύκλωμα. Οι δύο θάνατοι που περιπλέκουν την υπόθεση

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, κάνει λόγο για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή.

 medlabnews.gr

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Ο 31χρονος, που αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Η σορός του εντοπίστηκε σε βαλτώδες ερημικό σημείο στην περιοχή Ευαγγελίστρια, στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, από σκύλο, που έχει εκπαιδευτεί για να εντοπίζει ανθρώπινα υπολείμματα ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.

Μιλώντας στο MEGA για το θέμα, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, κάνει λόγο για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δε μίλησε ποτέ και λέει ‘δεν το έκανα εγώ’. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν και άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα», σημειώνει.

Ακόμη, ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρει ότι «εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της ΙΟΝΙΑΣ Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δε μαζεύεις, κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι».

Οι δύο θάνατοι που περιπλέκουν την υπόθεση Όπως σημειώνει ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος «μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι» και υπενθυμίζει ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν άλλοι δύο θάνατοι. «Ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δε δικαιολογείται ο θάνατός του», λέει.

Και προσθέτει: «Τον έφαγε το κύκλωμα, εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί; Το άλλο θέμα είναι ότι είναι ένα σημείο που δεν είχε ψαχτεί τις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να ψαχτούν και άλλα πράγματα. Πρέπει να ψάξουν και τις προηγούμενες ημέρες. Σίγουρα έγινε μια αυτοψία».

Τέλος, αναφερόμενος στο όπλο εκτιμά ότι δεν είναι εκεί «γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε αντίδραση του Μπάμπη και δεν υπήρξε πάλη μεταξύ τους».

«Ήταν ένα ραντεβού θανάτου για το οποίο μπορεί να μην γνώριζε ο φερόμενος ως δράστης ότι θα καταλήξει σε θάνατο. Είτε είναι αυτός (σ.σ. ο δράστης), που κατά την εκτίμησή μου δεν είναι, θα πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι», καταλήγει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων