Μεγάλη απάτη με εμφιαλωμένα νερά σε όλη την Ευρώπη. Νερό βρύσης το παρουσίαζαν ως μεταλλικό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη απάτη με εμφιαλωμένα νερά σε όλη την Ευρώπη. Νερό βρύσης το παρουσίαζαν ως μεταλλικό

Η Foodwatch έχει υποβάλει επίσης επιστολή ζητώντας μέτρα για τη διασφάλιση ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν

medlabnews.gr iatrikanea 

Η αποκάλυψη για τις παράνομες μεθόδους εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στη Γαλλία έχει ξεσηκώσει σημαντικές εξελίξεις. Η έρευνα της Le Monde και του Radio France αποκάλυψε όχι μόνο την παράνομη επεξεργασία του νερού από ορισμένες εταιρείες αλλά και την παρουσίαση νερού βρύσης ως μεταλλικού νερού, ενώ προηγουμένως είχε παραδεχθεί παράνομες πρακτικές και η Nestle.

Μία από τις εταιρείες που εμπλέκονται, η Sources Alma, κατηγορήθηκε για τη χρήση παράνομων μεθόδων επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων φίλτρων UV και άνθρακα. Η παρουσίαση νερού βρύσης ως μεταλλικού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς δημιουργεί προβλήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους καταναλωτές.

Η προηγούμενη παραδοχή της Nestle ενισχύει τη σοβαρότητα του θέματος, αποκαλύπτοντας παρόμοιες παραβιάσεις από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο.

Η Foodwatch, μη κερδοσκοπική οργάνωση που αποκαλύπτει πρακτικές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, υπέβαλε μήνυση για εννέα αδικήματα στο Ειρηνοδικείο του Παρισιού. Αυτή η κίνηση αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση ότι οι εταιρείες θα είναι υπόλογες για τις παράνομες πρακτικές τους και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Επιπλέον, η Foodwatch απηύθυνε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας πλήρη διαφάνεια σχετικά με την απάντηση των γαλλικών αρχών στην υπόθεση και καλώντας για μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν. Η αποκάλυψη αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και τήρηση των κανονισμών στον τομέα της εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού.

Η αποκάλυψη των παράνομων μεθόδων εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στη Γαλλία έχει προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων. Η έρευνα της Le Monde και του Radio France αναδεικνύει ότι πολλές εταιρείες παραβιάζουν τον κανονισμό της ΕΕ για το φυσικό μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες μεθόδους καθαρισμού, όπως φίλτρα UV ή άνθρακα.

Η Nestlé προηγήθηκε στην παραδοχή ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους, όπως υπεριώδη ακτινοβολία και φίλτρα ενεργού άνθρακα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που αποκάλυψαν αυτές τις πρακτικές ήταν οι πρώην εργαζόμενοι, καθώς κανείς δεν θα είχε γνώση για την απάτη αν δεν είχαν αποκαλύψει την αλήθεια.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Foodwatch αντιδρά με την υποβολή μήνυσης για εννέα αδικήματα στο Ειρηνοδικείο του Παρισιού. Η Foodwatch κατηγορεί τις εταιρείες για σαφή παραβίαση των κανονισμών, εξαπάτηση των καταναλωτών, οικονομικά οφέλη και πρόθεση εξαπάτησης. Οι εταιρείες φαίνεται να είχαν αποκρύψει τις διαδικασίες φιλτραρίσματος από τους επιθεωρητές και να μην ενημέρωναν τους καταναλωτές ή τους λιανοπωλητές.

Η Foodwatch έχει υποβάλει επίσης επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, ζητώντας πλήρη διαφάνεια σχετικά με την απάντηση των γαλλικών αρχών στην απάτη και επικροτώντας μέτρα για τη διασφάλιση ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν. Η Foodwatch επισημαίνει τη σημασία της διαφάνειας στον αγροδιατροφικό τομέα και υπογραμμίζει την ανάγκη για σεβασμό των κανονισμών και των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης

 ΠΡΟΣΟΧΗ κίνδυνος υγείας: Απαγορεύεται να ξαναγεμίζουμε με νερό τα πλαστικά μπουκάλια

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων