Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου: Με την 6η θέση σήμερα στο ελεύθερο είναι πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου: Με την 6η θέση σήμερα στο ελεύθερο είναι πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

medlabnews.gr iatrikanea

Η Πλατανιώτη παρόλο που είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση,  λόγω κανονισμών και ατυχίας δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στερώντας την Ελλάδα από ένα μετάλλιο.

Με τους νέους κανονισμούς δεν υπάρχουν αγώνες στο σόλο, στο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής στη γαλλική πρωτεύουσα και έτσι παρά το χρυσό στη Ντόχα, δεν παίρνει την πρόκριση από αυτή τη διάκριση.

Μοναδική πιθανότητα ήταν να προκριθεί μέσω του ντουέτου , στο οποίο συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου και για να συμβεί αυτό, έπρεπε να συμβούν μία από τις εξής δύο συνθήκες: Να είναι το ομαδικό μέσα στις πέντε πρώτες καλύτερες ομάδας και έτσι θα εξασφαλιζόταν αυτόματα το «εισιτήριο» και στο ντουέτο ή να πάρει το ντουέτο μία θέση μέσα στις τρεις πρώτες.

Και έγινε σήμερα το μεγάλο βήμα 

 Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την έκτη θέση με 236.7834 βαθμούς και στη συνολική κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση (όπου αθροίζονται οι βαθμολογίες τεχνικού και ελεύθερου προγράμματος) ξεπέρασε το Ισραήλ και ανέβηκε έκτο (δεν υπολογίζεται στην κατάταξη αυτά η Κίνα, που έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παρίσι από τους Πανασιατικούς Αγώνες). Εφόσον η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πάρουν -όπως αναμένεται- την πρόκριση από το ομαδικό, που ολοκληρώνεται αύριο, η Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία θα πάρουν τα τρία εισιτήρια για το Παρίσι στο ντουέτο.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση του ομαδικού, την Παρασκευή (9/2), αφού οι χώρες που θα πάρουν τα πέντε Ολυμπιακά εισιτήρια από το ομαδικό προκρίνονται αυτόματα και στο ντουέτο, οπότε δεν υπολογίζονται στην ειδική κατάταξη.

Οι Κινέζες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ, που έχουν ήδη κατακτήσει το χρυσό στο τεχνικό πρόγραμμα, ήταν οι κορυφαίες και στον προκριματικό του ελεύθερου με 250.8438 βαθμούς και είναι και πάλι το φαβορί για τη νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση παραγματοποίησαν οι δίδυμες αδελφές Ντε Μπράουβερ από την Ολλανδία, που κατετάγησαν δεύτερες με 244.2439β., και ακολούθησαν οι Σόρτμαν/Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία με 237.1042β. Προκρίθηκαν επίσης οι Οζόγκινα/Τιό από την Ισπανία (236.9958β.), οι Λαμοτέ/Σιμονό από τον Καναδά (234.9855β.), οι αδελφές Αλεξίιβα από την Ουκρανία (232.3936β.), οι Τσερούτι/Ρουτζέρο από την Ιταλία (231.1168β.), οι Μπομπρίτσκι/Νάσι από το Ισραήλ (226.7439β.), οι Χουρ/Λι από τη Νότια Κορέα (215.2875β.), οι Χέβερτς/Μοράλες από την Αρούμπα (196.3771β.) και οι Σεμπάγιος/Ρόα από την Κολομβία (190.4313β.).


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων