Τι μεγάλο έφαγε αυτός ο πύθωνας για να έχει τέτοια κοιλιά; H φωτο έχει γίνει Viral στην Αυστραλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι μεγάλο έφαγε αυτός ο πύθωνας για να έχει τέτοια κοιλιά; H φωτο έχει γίνει Viral στην Αυστραλία

Την φωτογραφία του ερπετού μοιράστηκε στη σελίδα μιας εταιρείας που καλείται να βγάλει φίδια από επιχειρήσεις και σπίτια.

 medlabnews.gr iatrikanea

Viral έχει γίνει η φωτογραφία ενός πύθωνα που εικονίζεται με μια τεράστια κοιλιά – προφανώς μετά από ένα πλούσιο γεύμα- στο γκαράζ ενός σπιτιού στην Αυστραλία, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται τι έφαγε!

Την φωτογραφία του ερπετού μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook, το «Sunshine Coast Snake Catchers» μιας εταιρείας που καλείται να βγάλει φίδια από επιχειρήσεις και σπίτια. «Ευχαριστούμε έναν από τους οπαδούς μας , τον Πολ, που έστειλε αυτή τη φοβερή φωτογραφία ενός πύθωνα με μια κοιλιά γεμάτη φαγητό» ήταν η λεζάντα της εικόνας.

«Πιστεύουν ότι ήταν ένα μεγάλο πόσουμ αυτό που έφαγε το φίδι. Το ερπετό ήταν αρκετά ευτυχισμένο ξαπλωμένο για τις επόμενες ημέρες προσπαθώντας να χωνέψει το μεγάλο του γεύμα. Τι έφαγε αυτό το φίδι; Ουάου!» συνέχιζε η ανάρτηση.

Πόσουμ, σκύλος ή πρόβατο; Οι απόψεις των χρηστών διίστανται σχετικά με το τι μπορεί να έφαγε ο πύθωνας.  Possum(possum) είναι ένα μαρσιποφόρο ζώο που μοιάζει με ποντίκι.

Πολλοί Αυστραλοί έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση, με αρκετούς από αυτούς να θεωρούν πως το εξόγκωμα στην κοιλιά του πύθωνα ήταν πολύ μεγάλο για να είναι πόσουμ, και πρότειναν πως ίσως ήταν κάποιο κατοικίδιο σκυλί ή γάτα.

«Αν κατάπιε ένα πόσουμ, πρέπει να ήταν μεγάλο» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πόσουμ, περισσότερο σαν ένα μικρό σκυλί». Άλλοι έγραψαν τις δικές τους απόψεις, με κάποιους να ισχυρίζονται πως μπορεί να κατανάλωσε κανένα πρόβατο ή ένα μικρό γουρούνι.

Άλλοι πάλι, το διακωμώδησαν, με έναν να ρωτάει εάν υπάρχουν ακόμη ένοικοι σε αυτό το σπίτι και έναν ακόμη να αστειεύεται πως έτσι είναι ο ίδιος μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία Sunshine Coast Snake Catchers πάντως προειδοποίησαν: «Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που τα φίδια ψάχνουν για μια μεγάλη τροφή».

Το τέλος του καλοκαιριού είναι η εποχή που οι πύθωνες είναι πιο δραστήριοι ως κυνηγοί, καθώς τρώνε πολύ πριν από τον χειμώνα, όταν ο μεταβολισμός τους πέφτει και σταματούν να τρώνε. Αυτή η δραστήρια περίοδος σημαίνει ότι μπορεί να κυνηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρόλο που συνήθως είναι νυκτόβιοι. Αυτό αποτελεί απειλή για τα πόσουμ, τα οποία συνήθως κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρόλο που οι πύθωνες κυνηγούν συνήθως μικρά ζώα, όπως πόσουμ, γάτες και σκύλους, σπάνια αναζητούν τροφή στον άνθρωπο και επιτίθενται μόνο όταν νιώθουν ότι απειλούνται.

Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει φίδι. Το ΕΚΑΒ συνιστά τα εξής:

  • Καλέστε το ΕΚΑΒ
  • Το άτομο που δέχθηκε το τσίμπημα θα πρέπει να ακινητοποιηθεί για να μην περάσει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος
  • Θα πρέπει να αφαιρεθούν κοσμήματα και στενά ρούχα πριν αρχίσει το οίδημα
  • Το άκρος που δέχθηκε τσίμπημα θα πρέπει να ακινητοποιηθεί σε θέση χαμηλότερη από το ύψος της καρδιάς
  • Να γίνει καθαρισμός της πληγής με νερό και σαπούνι.
  • Δεν πρέπει να τοποθετηθεί πάγος στην πληγή ή να τη δέσουμε
  • Δεν συνίσταται η χορήγηση καφέ ή αλκοόλ
  • Μην προσπαθήστε πιάσετε το φίδι αλλά απομνημονεύσετε το χρώμα και το σχήμα του για να το περιγράψετε στους γιατρούς

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να κάνετε αν σας δαγκώσει φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα, με φωτογραφίες. Γιατί γεμίσαμε φίδια;
Στα επείγοντα νεαρός στη Λάρισα μετά από δάγκωμα φιδιού.

Και άλλο παιδάκι το δάγκωσε οχιά. Έκλαιγε και πόναγε. Γιατί γεμίσαμε φίδια;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων